Андрій Рудницький: «Координуємо роботу правоохоронців,документуємо воєнні злочини,працюємо на перемогу»

Андрій Рудницький: «Координуємо роботу правоохоронців,документуємо воєнні злочини,працюємо на перемогу»

23.03.22 09:28 0 383
Рівненська обласна прокуратура в умовах воєнного стану продовжує працювати в штатному режимі. Жоден прокурор не покинув територію Рівненщини і в повному обсязі виконує свої конституційні повноваження.

До нас з різних регіонів України зараз їдуть люди, які постраждали від дій окупанта, або є цінними свідками таких злочинів. Ми збираємо докази злочинних дій держави-агресора. Якщо ви можете надати свідчення, аудіо, фото чи відеодокази – дзвоніть на «гарячу» лінію обласної прокуратури за телефоном (0362) 63-30-88, або на лінію 102.

Загалом, за процесуального керівництва обласної прокуратури нині зареєстровано вже 16 кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених в умовах збройної агресії РФ – це посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, державна зрада, ведення агресивної війни, порушення законів і звичаїв війни, в тому числі скоєних в тих областях, де зараз тривають активні бойові дії.

Прокуратура продовжує координацію роботи правоохоронних органів та вживає усіх заходів щодо документування воєнних злочинів. Тому звертаємось до кожного з вас, якщо ви стали свідком воєнного злочину – не публікуйте фото і відео в соцмережах. Буде значно більше користі, якщо ви ці дані надішлете на платформу warcrimes.gov.ua - це головна платформа збору доказів злочинів РФ. На сайті є покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини окупантів, уся інформація та її свідки повністю захищені. Це буде ваш особистий внесок в нашу спільну велику перемогу. До воєнних злочинів відносять ті порушення, від яких страждають мирні цивільні люди, об'єкти інфраструктури та населені пункти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До онлайн-навчання у ...
Наступна новина: Тернопіль отримав ...

КОМЕНТАРІ