Як вибрати якісний інструмент?

Як вибрати якісний інструмент?

23.03.22 20:38 1 858

Електроінструмент необхідний як для домашнього майстра, так і професіонала. Різні дрилі, перфоратори, кутові шліфувальні машини, шуруповерти та багато інших інструментів сильно полегшують і прискорюють роботу. Асортимент електроінструменту, який надає неоціненну допомогу у ремонті квартири та при будівництві будинку дуже великий. Як правильно здійснити вибір електроінструменту для виконання ремонтно-будівельних робіт? Розглянемо основні критерії та спробуємо допомогти Вам у нелегкому виборі. Ну а допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину https://dobra-technika.com/, в якому безпосередньо можна придбати електроінструмент за доступною ціною.

Універсальність

Як ми з'ясували, це непрофесійний інструмент, призначений для домашніх майстрів. Справа в тому, що додаткові функції не можуть бути реалізовані повною мірою, також вони не можуть забезпечити нормальну надійність та зручність роботи. Додаткові функції також знижують надійність основної функції. Візьмемо, наприклад, дриль з ударною функцією. Деталі корпусу, механіка та двигун найчастіше не розраховані на такі навантаження.

Найчастіше навіть конструкція не завжди надійна та довговічна. При використанні ударної функції розбиваються підшипники, патрон, від високих навантажень виходить з експлуатації двигун. Тривале використання дуже швидко приведе подібний дриль у непридатність. Кілька робочих змін достатньо щоб повністю привести подібний дриль у непридатність. Подібний дриль ніколи не замінить справжнього перфоратора або повноцінного електродриля. Але не все таке погано.

Нагадаємо, що універсальний електроінструмент призначений насамперед для домашнього майстра. Так, подібний інструмент не витримає важких навантажень, але за нечастого використання прослужить довгі роки, полегшуючи життя. Часто подаються набори інструментів, в яких використовується дриль як привод, і можна використовувати найрізноманітніші функції. Головне розуміти, що цей інструмент призначений лише домашніх майстрів. Універсальний електроінструмент менш надійний і не призначений для тривалої безперервної роботи, але завжди може стати правильним вибором для домашнього майстра.

Електроживлення

Буває акумуляторний інструмент та інструмент з живленням від мережі. Акумулятор не має шнура живлення і працює від вбудованих акумуляторів. Таким електроінструментом зручніше працювати, т.к. шнур живлення не заважає та не обмежує рухи. Також на об'єктах, що не мають електромережі, може працювати тільки акумуляторний інструмент. Єдина незручність – це нетривалий час роботи, який залежить від заряду батареї.

Електроінструмент із живленням від мережі «прив'язаний» до електророзетки. Шнур заважає під час роботи, через що продуктивність праці падає. Також подібний електроінструмент небезпечний можливістю ураження електричним струмом. Потрібно дотримуватися деяких правил безпеки і бути більш уважним під час роботи. Якщо Ви купуєте подібний електроінструмент, беріть моделі з подвійною ізоляцією (на корпусі позначається символом подвійного квадрата).

Ергономіка

Інструмент має бути легким та практичним. Щоб оцінити зручність електроінструменту, його обов'язково потрібно потримати в руках. Важкий інструмент швидко втомлюватиме. Незручний інструмент ускладнюватиме роботу і навіть може призвести до травм. Зміна робочих насадок (свердла, шліфувальні диски) має бути швидкою та простою, а кріплення надійним.

Функціональність

Для окремих видів інструменту необхідними можна назвати: регулятор обертів та функцію плавного пуску. Якщо є пристрій для плавного пуску, обороти інструменту плавно наростають відповідно до глибини натискання на кнопку пуску. Муфта граничного моменту є ще однією серйозною дрібницею. Вона підвищує термін служби електродвигуна, захищаючи його від неприпустимих навантажень. Прикладом неприпустимого навантаження може бути заклинювання свердла під час свердління.

Наступна істотна дрібниця – можливість реверсивного обертання. Це особливо необхідно для дрилів. За відсутності реверсу неможливо вивернути шуруп або нарізати різьблення. Проте, за наявності реверсу необхідний ще й регулятор обертів. Під час придбання потужного та важкого інструменту бажано звернути увагу на наявність у ньому обмежувача пускового струму.

Такий інструмент плавніше набирає обертів, менше навантажує руки, не створює надмірного навантаження на електромережу. Для інструментів, при роботі яких виділяється багато пилу, добре мати адаптер, за допомогою якого може бути підключений пилосос. До цих інструментів відносяться: рубанки, фрези, шліфувальні машинки, лобзики.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 83)
Попередня новина: 5 преимуществ аренды ...
Наступна новина: Советы по ручной вышивке

КОМЕНТАРІ

аватар країна
kilometshop - 23.03.22

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.