Крафт-пакети: переваги

Крафт-пакети: переваги

26.03.22 22:37 0 702

У перекладі з німецької "Крафт" (kraft) - "сила". Якість упаковки цілком виправдовує це твердження. Протягом багатьох років мішки та пакети з цього матеріалу заслужили повагу внаслідок міцності та зносостійкості.

Якщо в минулі часи покупки відбувалися в більшості оптом, то в наші дні найпоширеніші покупки в роздріб. Це означає, що велике значення почала грати упаковка товарів, зручність та якість матеріалів.

У ХІХ століття був виданий перший патент на технологію виробництва паперової тари. Досить швидко вона розійшлася світом, але покупців не влаштовувала якість упаковки. Тоді на ринку відбулася революція у способах виробництва паперових пакетів. Л. Кроуел винайшов пакет із паперу з плоским днищем.

Переваги крафт-пакетів

Що привабило широкі маси покупців до упаковки такого виду? Все дуже просто - вигідне поєднання ціни/якості. Справді, папір відрізняється низькою собівартістю. А застосування нової технології робить цей матеріал міцним та міцним. Крафт-папір витримує солідні навантаження і ні в чому не поступається іншим матеріалам, з яких виробляють мішки та пакети.

Найбільш виражені переваги крафт-пакетів:

  • Висока екологічність. Виробництво, як і утилізація, не завдають природі жодної шкоди. Народні маси починають відмовлятися від поліетиленової упаковки у всіх видах.
  • Гарна вентиляція. Це поняття не слід розглядати у прямому розумінні. Але продукти, упаковані в крафт-папір, не схильні до псування.
  • Універсальність застосування. В упаковку з цього паперу зручно пакувати як сипучі продукти, так і фрукти, подарунки рідним.
  • Зручність декорування. Папір чудово передає всі кольори та відтінки. Текст, надрукований на пакетах, добре видно і читаємо. Якщо нанести на поверхню логотип або зображення, він представиться брендовим товаром.

Міцний папір нині витісняє з ринку поліетиленову упаковку. У крафт пакетах зберігають навіть медичний інструментарій після обробки та знезараження. Пакет, скріплений звичайними скріпками гарантує стерильність інструментів протягом декількох діб. Якщо застосувати запаювання, то можна зберігати до 3-х тижнів. При цьому поверхня може бути забезпечена спеціальними індикаторами, що дає можливість суворо дотримуватися режиму зберігання.

Не слід помилятися і припускати, що пакети з паперу були характерними лише в минулому столітті. А в пору технологічних досягнень на арену вийшли лише полімери. Це не так. Крафт-пакети в наші дні бувають різних розмірів, методів оформлення. Вони виготовляються із різних сортів паперу, склеюються різними типами клеїв.

Форма пакетів може бути:

  • Саше-крафт означає без дна. Продукцію такого виду застосовують для пакування сипких продуктів або матеріалів, кондитерських, хлібобулочних виробів, кави або спецій, цукерок розсипом тощо.
  • Прямокутна із дном. Найчастіше дуже місткі, мають міцність, довговічність.
  • Особливі варіанти. Такі пакети мають додатковий захист. Це може бути внутрішній поліетиленовий шар, пергаментні листи. Така упаковка більш стійка до впливу жиру, олії, вологи тощо. Такі варіанти застосовуються для упаковки харчів, сніданків, бутербродів.

За типом ручок існує така класифікація:

  1. пакети з виготовленими отворами для рук;
  2. паперові пакети з ручками, приклеєними до пакета;
  3. із ручками-шнурками. Кріплення за допомогою люверсів;
  4. без жодних ручок.

Підбір кольорів не має обмежень. Можна прикрасити папір скромними нейтральними кольорами або надати яскраво-мальовничого вигляду.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 78)
Наступна новина: 26 березня ...

КОМЕНТАРІ