Тімур Мірошниченко про благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar: «Ми бачили,як багато людей по всьому світу були разом з нами»

Тімур Мірошниченко про благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar: «Ми бачили,як багато людей по всьому світу були разом з нами»

30.03.22 10:35 21 1372

27 березня відбувся благодійний телемарафон на підтримку України Save Ukraine — #StopWar, який транслювався на 20 країн світу, та який зібрав понад 50 учасників. На площах великих міст усього світу було організовано перегляд. Ведучими телемарафону стали українські зірки Маша Єфросиніна та Тімур Мірошниченко, а також польські - Іда Новаковська та Дональд Арлет. До, підчас марафону та після збирали кошти на вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених військовим вторгненням РФ на територію України. Детально: https://saveukraine.1plus1.ua/

Нагадаємо, що у телемарафоні взяли участь найкрутіші міжнародні зірки: Sting, Fatboy Slim, Within Temptation, BrainStorm, Salvador Sobral, Netta, IAMX, Nino Katamadze та інші. Україну представляли більше 20 артистів, серед яких: Океан Ельзи, Тіна Кароль, The HARDKISS, Monatik, Jamala, Go_A, ДахаБраха, Один в каное, Антитіла, Артем Пивоваров, Alina Pash, Руслана та інші.

Ведучий «Твій день» на 1+1 Тімур Мірошниченко зазначив, наскільки важливо було зробити цей марафон: «По-перше, цей марафон важливий, щоб самим українцям показати, наскільки весь цивілізований світ разом з нами. Ми побачили, як багато людей підтримують нас. Це говорить про те, що навіть якщо уряди певних країн висловлюють якусь неоднозначну позицію щодо подій в Україні, то звичайні люди, хто має критичне мислення, вони разом із нами. 

По-друге, це збір коштів, який відбувався до, підчас марафону і триває досі. Гроші напряму потрапляють до України, у центральний банк Міністерства соцполітики і будуть використані на потреби армії і цивільних людей». 

Тімур Мірошниченко розповів, що було приємно співпрацювати з польськими колегами – вони як ніхто у світі переймаються українським питанням: «Поляки розуміють, все, що зараз відбувається в Україні, може статися і в Польщі. Тому від щирого серця були зацікавлені в співпраці і в щирості їх слів не має бути жодних сумнівів». 

Мірошниченко також зізнався, що в ефірі польського телебачення, яке транслювалось на весь світ, не рекомендовано було казати польським ведучим ту саму фразу «закрийте небо». 

«Я так розумію, що це була позиція європейських урядовців. Тому ми з Машею взяли цю роль на себе і закликали закрити небо над Україною. Так само і люди на площах по всьому світу закликали про це. Ми в Україні зараз найбільше потребуємо саме закриття неба - найбільшу загрозу для нас становлять ракетні удари. Але ми вдячні наших західним партнерам за іншу – фінансову, збройну та гуманітарну підтримку - без них ми б самотужки не змогли впоратися із російською агресією». 

Тімур Мірошниченко, закликаючи закрити небо над Україною під час телемарафону, зі сльозами на очах згадав і про дітей та жінок, які ховалися у театрі в Маріуполі, та які загинули під час російського бомбардування ракетами. А на грецькій площі у Афінах, також не стримуючи сліз, за телемарафоном спостерігала колега Тімура по «Твій день» Стася Ровінська, яка там зараз перебуває разом з трьома дітьми.

Телеведучий розповів, що під час марафону Save Ukraine — #StopWar не обійшлося і без технічних проблем: «Перед самим початком ефіру через технічні складнощі не заливалося відеозвернення нашого президента Володимира Зеленського. І, буквально за п’ять хвилин до початку він каже, слухайте, давайте вмикайте мене наживо, я готовий. Відкладу зараз усі справи і скажу усьому світові, все, що я думаю. Але, врешті решт, відео вдалося підключити». 

А найчуттєвішим моментом телемарафону Тімур називає виконання Святослава Вакарчука пісні «Обійми»: «Пчувши рядки «Коли настане день, закінчиться війна… твоя весна прийде нехай». Вірю, що ця весна стане вирішальною для української історії і ми переможемо!».

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar реалізувався 1+1 media, командою фестивалю Atlas, Суспільне та за підтримки національного мобільного оператора  Київстар, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства закордонних справ, а також Міністерства соціальної політики. Ідейними натхненниками проєкту є фестиваль Atlas та Київстар.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 72)
Наступна новина: Понад 10 000 внутрішньо ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Sovenok666 - 30.03.22

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
Thinkjazz - 30.03.22

Спасибо за интересный материал!

аватар країна
B88B8B - 30.03.22

хороша ідея.

аватар країна
semyons - 30.03.22

Побольше бы таких статей

аватар країна
kfc_roll - 30.03.22

Всім привіт. Сподобався пост, ставлю 5 балів.

аватар країна
basyaswag - 30.03.22

Побольше б таких постов на блоге.

аватар країна
Ice13erg - 30.03.22

ух ти як крууууууууууутооооооо))

аватар країна
ChervPidor - 30.03.22

Чтож, статья интересная. Давайте подисскутируем…

аватар країна
Talenter - 30.03.22

хорошая идея.

аватар країна
EvilKit - 30.03.22

стаття непогана але назва якось не дуже

аватар країна
Flashback1337 - 30.03.22

Позволю себе не согласится с вами

аватар країна
ukrKotawkin - 30.03.22

Класс! Афтару респект!

аватар країна
stfu2 - 30.03.22

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?

аватар країна
Og420kuhs - 30.03.22

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
Zero0unfluince - 30.03.22

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
gtwotp - 30.03.22

Привет! Предлагаю обмен постовыми с вашим блогом.

аватар країна
admiralc - 30.03.22

Благодарствую, полезная вещь.

аватар країна
Qewgodmodex - 30.03.22

Побольше бы таких статей

аватар країна
Vhqpunsh - 30.03.22

Понял не всё.

аватар країна
Morouze - 30.03.22

Вы не правы.

аватар країна
Fade_in - 30.03.22

А можна дізнатися, у вас дизайн сайту шаблонний? Теж собі такий хочу ...