5 переваг,які змінюють життя після завершення курсу реабілітації від наркоманії

5 переваг,які змінюють життя після завершення курсу реабілітації від наркоманії

12.04.22 20:13 0 553

Мета реабілітації від наркоманії – припинити вживання наркотиків і навчитися інструментам побудови продуктивного життя. Це може здатися досить простим, але часто це може бути дуже складним. Для багатьох найскладнішим є визнання необхідності лікування. До речі, в Чернігові лікування наркоманії можна пройти в реабілітаційному центрі «Міжнародної Антинаркотичної Асоціації»: https://lczm.org/ua/lechenie-narkomaniy-2.html.

Лікування наркоманії: що потрібно знати?

Після початку лікування проблема, як правило, полягає в тому, щоб залишатися на лікуванні достатньо довго, щоб не тільки позбутися наркотиків, але й повернути своє життя на правильний шлях. Маючи це на увазі, давайте розглянемо п’ять важливих переваг програми реабілітації від наркоманії для вас чи вашої близької людини.

Реабілітація може допомогти вам:

  • Можливість озірвати цикл звикання. Люди, які залежать від наркотиків, повинні перебувати в середовищі без наркотиків з людьми, які будуть притягувати їх до відповідальності за їхню мету відмовитися від наркотиків. Реабілітація від наркоманії може розпочатися з детоксикації, яка допомагає наркоману позбавити його або її організм від наркотиків і лікувати будь-які симптоми відміни. Не всім потрібно проходити детоксикацію, але одного лише детоксикації недостатньо, щоб ефективно розірвати цикл залежності в довгостроковій перспективі. Після завершення детоксикації починається справжня робота з лікування залежності.
  • Можливість більше дізнайтися про залежність. Після того, як ви звільнилися від наркотиків, ви зможете мислити більш чітко і можете дізнатися про свою залежність. Дізнатися про свою залежність означає отримати уявлення про те, які люди, події, сенсорний досвід і звички викликають тягу до наркотиків. Більшість реабілітаційних центрів можуть допомогти вам вивчити ці тригери, щоб ви могли докладати свідомих зусиль, щоб уникнути або керувати ними, коли ви повернетеся до свого повсякденного життя.
  • Можливість вивчити основні проблеми. Існує багато причин, чому люди стають залежними від наркотиків, але ви повинні зрозуміти, що приваблює вас до обраної вами речовини. Чи це засіб впоратися зі стресом? Чи допомагають наркотики заніміти вас емоційно, щоб вам не доводилося відчувати емоційний чи фізичний біль? Чи є наркотики способом уникнути відповідальності, отримати схвалення інших або належати до групи? Важливо зняти шари своєї поведінки, щоб зрозуміти, що стоїть за вашими звичками до вживання наркотиків. Консультанти в реабілітаційних установах підготовлені, щоб допомогти вам розібратися в цих основних проблемах, розібратися в них і допомогти вам розвинути нові навички подолання, які не залежать від вживання психоактивних речовин.
  • Можливість створити нові звички та практики. Більшість людей, які вживали наркотики в анамнезі, мають погану дисципліну та звички самообслуговування. Критично важливою частиною самообслуговування для людини в період одужання є постановка та досягнення цілей. Більшість людей, незалежно від того, відновлюються вони чи ні, не знають, як ставити цілі, які, швидше за все, будуть досягнуті. Вони починають із щирих намірів, від яких згодом відмовляються, оскільки не підійшли до постановки цілей з належним мисленням. Повторюваний цикл бажання змінити звички, але постійно не вдається, поступово послаблює рішучість людини до такої міри, коли багато хто припиняє намагатися. Це характеризує переважну більшість людей із залежністю. Спочатку вони думають, що деякі зміни в їхньому розкладі допоможуть їм припинити вживання психоактивних речовин, але вони не усвідомлюють компульсивного характеру залежності та сильного впливу, який вона має на їхнє життя. Реабілітація може допомогти вам поставити короткострокові та довгострокові цілі в областях, найважливіших для міцного відновлення. Ці сфери включають цілі для вашого фізичного та емоційного здоров’я, стосунків, професійних і духовних прагнень.
  • Можливість встановити здорові кордони. Люди, які зловживають психоактивними речовинами, зазвичай несуть занадто мало відповідальності за своє життя та поведінку, тоді як друзі та родина беруть на себе занадто велику відповідальність. Межа стосунків, яка зазвичай допомагає людям орієнтуватися в здорових стосунках, часто викривлена  або нечітка в сім’ях, де існує залежність. Що випливає із стосунків із погано визначеними кордонами, так це ментальність виживання, коли члени сім’ї беруть на себе ролі, щоб допомогти впоратися зі стресом. Хоча ці ролі можуть тимчасово зменшити стрес, вони посилюють розгубленість і занепокоєння, оскільки основна проблема вживання психоактивних речовин ніколи не вирішується безпосередньо. Реабілітація може допомогти вам зрозуміти, де ці кордони заплутуються, і покаже способи зберегти їх здоровими.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 60)

КОМЕНТАРІ