Ведуча 1+1 Марічка Падалко,стримуючи сльози,розповіла про найтяжчий день свого життя під час війни

Ведуча 1+1 Марічка Падалко,стримуючи сльози,розповіла про найтяжчий день свого життя під час війни

28.04.22 21:39 2 1423

Телеведуча 1+1 Марічка Падалко у програмі «ЖВЛ» розповіла про своє життя під час війни росії проти України, яке докорінно змінилося, як майже і у всіх українців. Зараз вона на інформаційному фронті - веде марафон «Єдині новини», а її чоловік – на військовому, із зброєю в руках захищає Україну.

Телеведуча згадує, що останні півроку її сім’я жила в очікуванні війни. Чоловік, Єгор Соболєв, був впевнений на сто відсотків, що росія піде повномасштабним наступом в Україну. Тому останні кілька місяців переконував дружину бути готовою до цього. Марічка не хотіла в це вірити, тому пригадує, що між ними часто виникали сварки на цьому грунті. Вона, як головна героїня відомого роману «Віднесені вітром» Скарлетт О’Хара говорила «Я не буду про це думати сьогодні. Подумаю про це завтра».

«Відчуття, що війна наближається, почалося з понеділка, 21 лютого, коли російська держдума почала ухвалювати всі ці рішення. На відміну від багатьох в Україні, мій чоловік був впевнений, що війна буде. Тому ще минулого року почав активні тренування, підписав контракт з ЗСУ. Від мене як від дружини і жінки вимагав план, як я буду діяти, коли почнеться війна. Я мала подбати про дітей у цьому випадку», - пригадує Марічка Падалко.

Суперечки в сім’ї виникали навколо гендерних ролей. Марічка казала чоловікові: «Чому ти вважаєш, що твоя робота бійця, захисника тероборони є важливішою, ніж моя роль бійця інформаційного фронту?».

Ведуча згадує, що сімейна дискусія про необхідність евакуації дітей у безпечне місце досягла апогею 23 лютого, але на ранок 24-го у неї був запланований ефір. Після відмови поїхати вже зараз, а не чекати до кінця робочого тижня, чоловік Марічки сам відвіз дітей на Львівщину. 

Наступного дня почалася війна. І першою у прямому ефірі країні про це повідомила саме Марічка Падалко разом з колегою, ведучим «Сніданку з 1+1» Єгором Гордєєвим. «Я була страшенно вдячна чоловіку, що на той момент діти були не в Києві, що у мене в той ранок не було важкого вибору між ними і роботою. Я дуже рада, що змогла виконати свій обов'язок, і була в той день на роботі. Напевно, то був, з професійної точки зору, найважливіший ранок в моєму житті».

А через два дні, разом із батьками ведуча вирушила до дітей у Львівську область. 

«Хоча діти доволі дорослі – Каті 11 років, Маші 13 років, а Міші 15 років - вони вперше у житті так надовго опинилися без мами і тата. Але у такій ситуації діти почали більше соціалізуватися та знаходити, чим можуть займатися в місті, де зараз живуть. Пішли в гуртки, середня знайшла гурток з малювання. Будь яку можливість використовую, щоб побачитись з дітьми. Навіть якщо один єдиний вільний день – їду до них. Просто щоб обійняти їх, погуляти, побути разом», - розповідає Марічка.

За два дні після початку війни, 26 лютого у Марічки та її чоловіка був день народження (вони народилися в один день). О першій ночі Єгор телефоном надіслав коханій привітання – тільки згодом він пояснив, чому так поспішав і вночі привітав її. Була інформація, що по його бойовій частині випустили «Ескандер» - ракета мала прилетіти за 6 хвилин, тому не був впевнений, що виживе. Розповідаючи про цей найщемливіший момент, Марічка ледь стримувала сльози.

Також цього дня, саме у день народження, трапився перший у житті Марічки, нервовий зрив. Довелося навіть викликати швидку. Це сталося у маленькому готелі, по дорозі на захід України – ведуча дуже поспішала до дітей. Але саме там під час зупинки втекла улюблениця сім’ї – кішечка Гіша. Дізнавшись про це, у дітей почалася істерика, так само як і у самої Марічки. До цього ведуча не спала майже три доби, тому організм дав збій. Довелося чекати дві доби, поки кішка дивним чином не повернулася і Марічка не продовжила свій шлях.

Нагадаємо, Марічка Падалко від початку війни разом з Наталею Мосейчук, Соломією Вітвіцькою, Наталею Островською, Єгором Гордєєвим, Святославом Гринчуком, згодом до них приєдналася і Алла Мазур, ведуть марафон «Єдині новини», які транслюють провідні українські канали.

Повна версія інтерв’ю:




Також сюжет про Марічку Падалко вийшов у «Сніданку. Онлайн» на каналах ТЕТ та 2+2:




Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 68)
Попередня новина: Education in Australia
Наступна новина: Публікації в соцмережах,які ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Dafilin - 28.04.22

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
true_fun - 28.04.22

тема реально стара