Муніципальний Галицький камерний оркестр зворушив тернополян та гостей міста новою концертною програмою «Музика проти війни»

Муніципальний Галицький камерний оркестр зворушив тернополян та гостей міста новою концертною програмою «Музика проти війни»

30.04.22 09:09 0 892
У вівторок, 26 квітня, в актовому залі ТСШ №3 з поглибленим вивченням іноземних мов виступив Муніципальний Галицький камерний оркестр з особливою програмою «Музика проти війни».

Твори, які звучали на концерті, більше спонукали до роздумів, ніж до релаксу, примушували співпереживати та розмірковувати над питаннями добра і зла, справедливості та несправедливості, історії та її поворотів у житті людства, на тему Батьківщини та її ролі в житті кожного.

Глядачами концерту були учасники освітнього хабу - учні-переселенці та їхні батьки, тернополяни – постійні шанувальники колективу, працівники та педагоги школи, волонтери.

Оркестр виконав твори сучасних композиторів, у яких яскраво демонструвались тривожні теми протистояння війни та миру, а також українські великодні і добре відомі всім народні та естрадні пісні в інструментальному викладі.

Серед них: «Ой чи то кінь стоїть», «Рідна мати моя», «Червона рута». Не оминули музиканти і такі знакові на даний час твори, як «Ой у лузі червона калина», «Гей, соколи». Особливо яскраво у програмі прозвучала «Мелодія» Мирослава Скорика, уособлюючи Україну та її долю. А завершився концерт духовним гімном «Боже великий єдиний».

За диригентським пультом на концерті був колишній артист оркестру, а зараз випускник магістратури із симфонічного диригування Київського НПУ ім. М. Драгоманова Андрій Аркуша. І цей концерт став для молодого диригента дебютом у співпраці з Галицьким камерним.

Відбувся захід в рамках діяльності Гуманітарно-освітнього проєкту «Українці допомагають українцям», який впроваджується в Тернополі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З понеділка,2 травня,у ...
Наступна новина: Судитимуть рівнянина,який ...

КОМЕНТАРІ