Переваги роботи у Польщі

Переваги роботи у Польщі

05.05.22 10:00 0 1149

Коли людина ухвалює рішення переїхати в іншу країну для роботи, вона насамперед вивчить переваги, які отримає як працівник. Якщо ви розглядаєте можливість працевлаштування за кордоном у Польщі, ця стаття розповість вам про основні переваги. Ну а якщо вас цікавить робота в польщі без досвіду роботи, то знайти вакансії ви можете на сайті flambir.com.

Години роботи та оплачувана відпустка

У Польщі робочий час обмежений 40 годин на тиждень та 8 годин на день. Понаднормова робота не може перевищувати 48 годин на тиждень або 150 годин на рік. Якщо працівник пропрацював менше 10 років, він має право на 26-денну щорічну відпустку.

Мінімальна зарплата

На сьогоднішній день мінімальна заробітна плата у Польщі становить 2600 злотих. Знайти відповідну для себе вакансію ви можете за допомогою сервісу https://razem.work/, де представлені лише легальні вакансії від офіційних роботодавців.

Податки:

  • 17 відсотків - до 85 528 доларів річного прибутку;
  • 32 відсотки - річна зарплата понад 85 528 доларів.

Допомога від Управління соціального забезпечення

У Польщі охорона здоров'я надається одержувачам через Narodowy Fundusz Zdrowia — систему охорони здоров'я, що фінансується державою. І співробітники, та їхні сім'ї мають право на безкоштовну державну охорону здоров'я.

Крім того, в цій країні дуже поширена приватна охорона здоров'я, і  більшість роботодавців надають приватну медичну страховку іноземним працівникам та їхнім членам їхньої сім'ї.

Декретна відпустка

Жінкам належить 20-тижнева відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами, а також до шести тижнів до пологів. Жінкам дають відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами незалежно від того, скільки вони пропрацювали у свого нинішнього роботодавця. Відпустка для працюючого батька надається не більше ніж на два тижні.

Більше того, кожен з батьків має право на 32-тижневу відпустку для догляду за дитиною, якою може скористатися будь-який з батьків.

Інші переваги:

  • Працевлаштування у Польщі також має інші переваги, включаючи географічне розташування, що дозволяє легко літати до інших європейських країн без втрати часу та грошей.
  • Рівень життя країни досить високий, і іноземці можуть жити тут комфортно за відносно невеликі гроші. Для спілкування з місцевими жителями краще хоча б мінімально володіти польською, але по всій країні також поширена англійська мова.
  • Багато великих транснаціональних корпорацій мають представництва у Польщі, запрошуючи працівників з усього світу. Це заохочує різноманітну робочу силу. В останні роки ІТ-індустрія стрімко зросла, що призвело до створення ще більшої кількості робочих місць.
  • Компанії мають хороші можливості для навчання молодих фахівців, а також підтримують їх у подальшому визначенні кар'єрного зростання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 68)
Попередня новина: Онлайн-радио: основные ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ