Ukraine SOS: Єгор Гордєєв,Лідія Таран і фонд 1+1 media «Ти не один» передали термінову допомогу Бородянському інтернату

Ukraine SOS: Єгор Гордєєв,Лідія Таран і фонд 1+1 media «Ти не один» передали термінову допомогу Бородянському інтернату

05.05.22 10:15 0 1761

Бородянский психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну перебував у епіцентрі жахливих подій. Понад 400 людей, серед яких — мешканці інтернату, працівники, місцеві жителі, для яких заклад став прихистком, з початку березня потрапили в полон кадирівських військ. Увесь цей час люди тут перебували в повній ізоляції. Їжу готували на вогнищі, воду набирали у ставку. На щастя, згодом вдалося звідси евакуюватися. І от нещодавно директорка інтернату Бородянки Марина Ганіцька змогла повернутися. Вона шокована побаченим безладом, але мріє все відновити.  «Розірвані подушки, сміття скрізь. «Асвабаділі» наші приміщення від техніки, а наших підопічних від одягу, взуття та білизни», — бідкається пані Марина. 

Долею інтернату перейнялася команда 1+1 media і взялася допомагати усім, чим можливо, щоб пришвидшити повернення підопічних додому. Ведучий «Сніданок з 1+1» Єгор Гордєєв відвідав заклад і привіз гуманітарну допомогу та техніку: 5 пральних і 2 сушильні машини, 80 матраців, подушок, ковдр, 30 комплектів нової постільної білизни, засоби гігієни (зубні пасти, шампуні, мило, антисептики), їжу (картопля, крупи, консерви, молоко, солодощі). 

Частину допомоги (техніку, подушки, ковдри, постільну білизну) придбано коштом єдиного збору Ukraine SOS від Благодійного фонду «Ти не один» 1+1 media, інше (матраци, частину подушок і ковдр, засоби гігієни) — передано гуманітарним вантажем від Благодійного фонду «Тернопіль» на прохання ведучої 1+1 Лідії Таран, а їжу та продукти, що не псуються вдалося зібрати завдяки старанням Соломії Вітвіцької.

https://m.youtube.com/watch?v=3V6fQGASm44&feature=youtu.be

Загалом в Бородянку було відправлено три великі автобуси з допомогою, до цього команда 1+1 media вже навідувалася з гуманітарною підтримкою. Організатори розповідають, що таким чином допомогли вирішити один з головних запитів інтернату, що потребував швидкого реагування. Адже до закладу вже потроху починають повертатись підопічні, яким потрібні базові речі для комфортного проживання. Інтернат готується прийняти всіх своїх — тут уже прибрали фактично всі наслідки окупації та облаштовують територію. «Я обіцяла, що поверну назад усіх наших підопічних. У нас уже все добре, тож час повертатися додому», — наголошує директорка закладу Марія Ганіцька. 

«Коли все навколо руйнується — важливо знаходити в собі сили підтримувати інших і відбудовувати. Інтернат готовий жити, йти далі. Ми привезли базову термінову допомогу, щоб максимально наблизити день, коли вихованці інтернату зможуть повернутись в рідні стіни! Їжа, засоби гігієни, постіль з розрахунку на перших гостей. Залучаємо всі можливі ресурси — Ліда Таран під'єднала своїх знайомих у Тернополі. Доєднується також Іванна Онуфрійчук — вона відкрила у Швейцарії пункт прийому гуманітарної допомоги, яку потім передасть в Україну, фонду «Ти не один» для допомоги тим, хто потребує, зокрема і Бородянці», — розповів телеведучий Єгор Гордєєв.

Команда працівників-волонтерів 1+1 media регулярно відвідує Бородянку з прибираннями та розчищенням території від наслідків присутності військ рф.

Ви можете разом з телеведучими-волонтерами зробити більше там, де чекають на термінову допомогу - робіть внески на Ukraine SOS на платформі dobro.ua:

https://dobro.ua/project/Ukraine_sos/

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 75)
Попередня новина: 10 причин,почему компании ...
Наступна новина: Ведучі 1+1 дали поради як ...

КОМЕНТАРІ