Як безкоштовно розмитнити авто в 2022 році?

Як безкоштовно розмитнити авто в 2022 році?

07.05.22 18:54 1 781

Безкоштовне розмитнення автомобілів в Україні 2022

Відповідно до нещодавно ухваленого законопроекту для українців було відмінене розмитнення автомобілів, ввезених з-за кордону. Причиною таких змін став воєнний стан у країні. Як це працює? Повна інструкція та покровка методичка пригону авто з Польші.

Звільнення громадян від оплати за розмитнення авто з Європи, або суттєве зниження податкових ставок – це питання, яке підіймалося неодноразово, але тільки в квітні 2022 року плани посадовців перетворилися на чинний законопроект.

Раніше в загальній сумі податки та збори перевищували вартість самого автомобілю, що відіймало бажання купувати транспортні засоби з іноземною реєстрацією. Від влади країни спостерігалося декілька кроків назустріч українцям, зацікавленим у придбанні уживаного авто, але плата не була скасована навіть частково.

До нововведень, які ми зараз спостерігаємо, призвела війна. Головна мета Верховної Ради – стимулювати важливий для України імпорт низки товарів. Також законопроект охопив плату на ввезення в країну іноземних транспортних засобів. Тобто було відмінене мито та інші збори.

Якщо ви зацікавлені цією темою, пропонуємо ознайомитися зі статтею та розглянути найбільш популярні питання.

Які зміни ?

Впродовж перших днів після введення воєнного стану придбання іноземних автомобілів було доступне лише у разі їх призначення на потреби військових, евакуацію громадян з гарячих точок та транспортування гуманітарної допомоги.

? Починаючи з 1 березня, урядом було прирівняне перевезення авто для вищевказаних цілей до гуманітарної допомоги, завдяки чому під час оформлення почала діяти спрощена процедура. Хоча в даному випадку варто пам’ятати про один нюанс – декларація повинна бути підкріплена дозволом, що надала обласна військова адміністрація.

З часом почалося поступове послаблення правил. Першим кроком став дозвіл від уряду на відтермінування сплати митного платежу. Для цього було достатньо заповнення і підписання заяви при ввезенні іноземного автомобіля.

? Розмитнення було повністю скасовано в третій декаді того ж місяця. Урядом був ухвалений дозвіл на введення будь-якої гуманітарної допомоги без попереднього отримання дозволу. При цьому використовувався декларативний принцип. На той момент мова йшла виключно про транспортні засоби, що йшли на потреби військовослужбовців.

Після місяця військових дій на території країни Верховною Радою був затверджений законопроект про скасування податків та збори на імпорт авто для всіх українців. Він почав діяти лише з початку квітня, адже очікував підпис від президента України.

Документом передбачено, що, починаючи з 1 квітня 2022 року, певний перелік транспортних засобів ввозиться безкоштовно, тобто відміняється ПДВ, акцизний збір та ввізне мито. Це стосується:

  • легкових авто та кузовів;
  • причепів та напівпричепів;
  • мотоциклів;
  • транспорту для перевезення вантажу;
  • пасажирського транспорт для 10 і більше осіб.

Дія цих послаблень буде припинена разом з завершенням воєнного стан в країні.

Як завезти авто за новою процедурою?

З усіма деталями проведення безкоштовного розмитнення можна ознайомитись у постанові, ухваленій урядом після того, як президент підписав відповідний закон. З чим зіштовхнуться покупці автомобілів?

?По-перше, варто пам’ятати про всі фінансові витрати, які не стосуються процедури розмитнення. Це внесок у пенсійний фонд 3% від загальної суми вартості автомобіля перед реєстрацією, також 190,15 грн безпосередньо за проходження реєстрації, 114 грн за свідоцтво та 135 грн за присвоєння транспортному засобу унікальних номерних знаків.

?По-друге, багатьох людей цікавить питання виїзду за кордон для придбання автомобілю, адже чоловіки не мають можливості законно дістатися до іншої країни. В цьому випадку все достатньо просто, адже процедура не змінилася. Можна звернутися до брокерської компанії, або оформити нотаріальну довіреність.

?По-третє, що стосується країни, з якої буде прямувати авто. Не варто розглядати як варіант США, Корею чи Грузію, адже сполучення з ними на поточний момент заблоковано окупантами.

Найбільш раціональне рішення – це придбання авто з авто ринку ЄС.

Джерело https://tamognia-prosto.com.ua/

Безкоштовна консультація за телефоном 097-257-66-60

або у нас в офісі м. Київ, вул. Григоренко 39б оф 40.

м. Львів, вул. Коперника 11.

м. Луцьк, вул. Струменева 4

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 69)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
enomad - 07.05.22

Блог супер, побільше б таких!