Біологічно активні добавки: що потрібно знати?

Біологічно активні добавки: що потрібно знати?

10.05.22 09:19 23 1839

Якість харчування завжди відігравало важливу роль для здоров'я людини. Але лише порівняно недавно світ став приділяти належну увагу складу їжі та тому, наскільки їжа задовольняє потреби організму. З цього і розпочалася офіційна історія біологічно активних добавок (БАД), які розроблені для покращення якості харчування та вирішення низки інших завдань. До речі, придбати їх за доступною ціною можна в інтернет-магазині Гармонія Здоров'я.

Різновиди біологічно активних добавок

Сьогодні ще не вироблено єдиної всесвітньої класифікації БАД, яка могла б розкласти харчові біоактивні добавки «по поличках». Це пов'язано з тим, що таких продуктів та його призначення дуже різноманітні, і це величезний набір складно вмістити у суворі рамки. І все ж таки БАДи можна розділити на категорії по завданням, які вони вирішують:

  • Нутрицевтики. Ця група біоактивних добавок варта корекції складу їжі. До складу БАДів можуть входити білки, амінокислоти, макро- та мікроелементи, водо- та жиророзчинні вітаміни, ПНЖК, вуглеводи, харчові волокна та інші компоненти, кожен з яких відіграє важливу роль у збереженні здоров'я людини. Такі БАДи - доповнення до звичайного харчування, здатне зробити раціон більш збалансованим і покрити потреби організму в низці цінних речовин. Вони дозволяють індивідуалізувати меню – зробити його максимально відповідним способу життя та фізіологічним потребам. Так, людям, які активно і регулярно займаються спортом, протеїнові БАДи можуть допомогти зберігати силу і витривалість, швидше відновлюватися після тренувань і зробити їх продуктивнішими. Якщо людина націлена на зниження маси тіла, правильно обрана БАД може сприяти зниженню ймовірності переїдання, прискоренню обміну речовин та більш комфортному досягненню наміченої ваги.
  • Парафармацевтики. Ця група БАДів включає продукти, які можуть застосовуватися для зміцнення організму в несприятливих умовах (підвищені фізичні або емоційні навантаження) або склад комплексної терапії низки захворювань. Парафармацевтики покликані підтримувати роботу систем та органів на правильному рівні, допомагати людині успішно адаптуватися до змін у раціоні чи рівні активності. До складу таких біоактивних добавок можуть входити вітаміни, мінерали, харчові волокна, екстракти лікарських рослин, фруктів, органічні кислоти та інші компоненти. Парафармацевтики здатні допомогти у профілактиці серцево-судинних захворювань, стабілізувати функції травної системи, зміцнити захисні сили організму, нейтралізувати дію вільних радикалів та запобігти негативному впливу стресу.
  • Еубіотики. До складу таких БАДів входять культури мікроорганізмів, які необхідні для здоров'я кишечника та/або компоненти, що створюють сприятливе середовище для розмноження та активності корисних бактерій. Такі добавки можуть покращити якість травних процесів та засвоєння поживних речовин. Враховуючи те, що здоров'я органів шлунково-кишкового тракту безпосередньо впливає на стан усіх систем та органів, еубіотики сприяють вирішенню та інших проблем, якщо вони викликані чи супроводжуються, наприклад, порушеннями мікрофлори кишечника.

Переваги БАД

Популярність біоактивних добавок до їжі сьогодні є високою як ніколи. Це легко зрозуміти, якщо розглянути основні переваги таких продуктів:

  • Збалансований склад. При розробці БАДів враховуються цільова аудиторія та її потреби у тих чи інших інгредієнтах.
  • Зручність у використанні. Одна з основних причин неправильного чи незбалансованого харчування сучасної людини – її напружений ритм життя та дефіцит вільного часу. При створенні біоактивних добавок до їжі цей фактор враховується серед перших. Адже, створюючи складні у приготуванні та застосуванні продукти, проблему вирішити неможливо.
  • Можливість індивідуального вибору. Вибір біологічно активної добавки визначається лише вашими цілями та потребами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 74)
Попередня новина: Розклад занять на цей ...
Наступна новина: У Рівненській області сів ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
val_prod_action - 10.05.22

лучше и не скажешь

аватар країна
bizhard - 10.05.22

А який це движок? теж хочу блог завести

аватар країна
DuleSavich - 10.05.22

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.

аватар країна
Ilia186 - 10.05.22

Сайт супер, побільше б таких!

аватар країна
Hyoubu - 10.05.22

Это — глупость!

аватар країна
dickiy_bill - 10.05.22

Каждая статья автора отлична от предыдущей. Вывод: читать автора :)

аватар країна
LinkLeed - 10.05.22

Спасибо за интересный материал!

аватар країна
Mambos9000 - 10.05.22

Дійсно цікава тема.

аватар країна
Shangri - 10.05.22

Абсолютно согласен

аватар країна
Planede - 10.05.22

аватар країна
Mur38 - 10.05.22

Help! У автора автограф можна взяти?

аватар країна
Dubay74 - 10.05.22

відмінно викладаєте

аватар країна
pavloaye - 10.05.22

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
lupicatulum - 10.05.22

5кА! Відмінний пост!

аватар країна
Broccoli88 - 10.05.22

вне конкуренции

аватар країна
Repuls3r - 10.05.22

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
Physicist_Leon - 10.05.22

було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!

аватар країна
LegionCW - 10.05.22

Видно, що автор намагається зробити свій сайт для простих людей, і мені кажеться, що це у нього непогано виходить.

аватар країна
axlsr - 10.05.22

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
aapeli5v - 10.05.22

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
TESUR - 10.05.22

прочитала с удовольствием

аватар країна
SomnSt - 10.05.22

ну, ничо так… в общем.

аватар країна
luvcut - 10.05.22

ну что тут скажешь…