Квартира в новобудові: переваги та недоліки

Квартира в новобудові: переваги та недоліки

12.05.22 20:25 1 983

Сьогодні нові житлові комплекси будуються по всій країні. Купити квартиру, наприклад, у новобудові зовсім нескладно. До того ж житло в новобудові обійдеться покупцеві набагато дешевше за квартиру на вторинному ринку. Заощадити кошти дозволяють також вигідні умови розстрочення та кредитування, які пропонують багато забудовників. Зрозуміло, нижча вартість житла, що купується на етапі будівництва, є вагомим аргументом. Але слід враховувати і ті, що в цьому випадку покупець неодмінно зіштовхнеться з цілим рядом непередбачених проблем. Впоратися із деякими з них без серйозних втрат допоможе агентство нерухомості. Але перш ніж зважитися на покупку квартири на первинному ринку, слід зважити на всі плюси і мінуси такого придбання. Нумо їх розгляньмо. Ну а розповість нам про це співробітник інвестиційно-девелоперської компанії Avalon, яка безпосередньо здійснює продаж квартир у Львові в новобудовах.

Переваги покупки квадратних метрів в об'єкті, що будується

Вкладаючи гроші у будівництво ще на етапі котловану, можна розраховувати на найнижчу ціну. По ходу будівництва будинку вартість квартир у ньому постійно зростає. Найдорожче вони коштуватимуть у новому будинку, що здався в експлуатацію. Безперечним «плюсом» житла в новобудові є можливість вносити корективи в планування поміщень на свій смак без особливої  паперової тяганини. Майбутній новосел отримує відразу бажаний дизайн квартири. До інших переваг житла в новому будинку можна віднести:

  • наявність чистої історії квартири без заборон та обтяжень;
  • максимальний комфорт проживання в ній, оскільки при зведенні об'єкту забудовник використовує новітні технології будівництва, утеплення та оздоблення;
  • можливість використання автономних систем опалення поруч із централізованими, що дозволяє самостійно регулювати температуру в квартирі, економити електрику чи газ;
  • працездатність, комфорт та безпека ліфтів, виготовлених та функціонуючих з використанням нових технологій.

Усі нові житлові комплекси передбачають наявність облагородженої прибудинкової території, дитячих майданчиків, розвинутої інфраструктури.

«Мінуси» квартир у новобудові

Якщо ви вирішили інвестувати в будівництво, не забувайте, що платите за поки що фізично не існуючу квартиру. Тут є ризик потрапити до шахраїв, залишитися і без житла, і без грошей. Тому краще звернутися до компетентного фахівця, який викликає не тільки дати слушну пораду, але й супроводжувати угоду від самого початку до отримання ключів від вже готової квартири.

Типовою ситуацією є здавання об'єкта в експлуатацію пізніше спочатку заявленого терміну і навіть будувати його роками, перетворюючи на довгобуд. Тому до вибору компанії-забудовника треба поставитися дуже серйозно. Для цього необхідно:

  • перевірити наявність ліцензії та дозволу на будівництво;
  • проаналізувати завершені проекти та ціни;
  • вивчити досягнення та репутацію компанії на ринку будівництва житла;
  • подивитися, наскільки зручний, інформативний та функціональний сайт компанії, її ставлення до потенційних покупців;
  • почитати відгуки тих, хто вже співпрацював із цим забудовником.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 80)
Попередня новина: У Мосейчук перші 100 000 ...
Наступна новина: Что такое земснарядный ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
caxape - 12.05.22

Ну жесть звичайно ...