У Тернополі на вул. Полковника Д. Нечая встановили нову німецьку колонку-качалку для води

У Тернополі на вул. Полковника Д. Нечая встановили нову німецьку колонку-качалку для води

18.05.22 12:44 0 445
За сприяння Асоціації «Укрводоканалекологія» нещодавно для нашого міста з Німеччини передали кілька німецьких колонок-качалок води, першу з яких уже встановили працівники КП «Тернопільводоканал» на вул. Полковника Д. Нечая.

Як зазначають у КП «Тернопільводоканал», попередньо було проведено обстеження технічного стану усіх колонок-качалок у місті. Частину з них відремонтували, під деякими зникла вода у свердловинах, ще частина потребувала коштовного ремонту, тому на їх місці простіше встановити нові. Першу колонку-качалку, яка прибула до нас з Німеччини, уже адаптували до українських умов, зокрема, одну із запчастин дещо видозмінили у механічній майстерні підприємства. Ще кілька таких колонок встановлять у нашому місті, решту – передадуть до регіонів, де досі тривають бойові дії.

Загалом у Тернополі діє близько 40 колонок-качалок, звідки мешканці міста можуть набирати воду для власних потреб, а також у разі планових промивань водопровідних мереж чи ремонтних робіт.

У КП «Тернопільводоканал» звертають увагу, для колонок, якими тернополяни користуються регулярно, достатньо кількох натискань на важіль, щоб потекла вода. Якщо використовується колонка-качалка рідше – потрібно докласти зусиль, а після 20-25 натискань хвилину-дві перечекати, щоб стекла застояна вода. Кількість та інтенсивність натискань на важіль також залежать від глибини свердловини.

Нагадаємо, стан роботи колонок-качалок контролюють виробничі підрозділи КП «Тернопільводоканал», а лабораторія хіміко-бактеріологічного контролю комунального підприємства щокварталу відбирає проби води.

До слова, Тернопіль – одне з небагатьох міст в Україні, де досі збереглися та діють колонки-качалки та ще й у такій кількості. Саме трубчасті колодязі могли стати альтернативою центральному водопостачанню у зневоднених окупантами Маріуполі, Чернігові, Миколаєві та інших містах.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЮНІСЕФ спільно з ...

КОМЕНТАРІ