Як вибрати насадку та диск для кухонної техніки?

Як вибрати насадку та диск для кухонної техніки?

20.05.22 23:59 0 674

Кухонні комбайни - універсальна техніка. Вони можуть нарізати продукти, терти їх, шаткувати, робити фарш, вичавлювати сік, використовуватися як блендер і міксер. Все це можливо завдяки змінним насадкам та дискам. Вивчимо найпоширеніші моделі та подивимося, як вибрати відповідні насадки та диски для кухонної техніки.

Диск-тертка

Являє собою диск із опуклими зазубринами, який легко справляється з натиранням твердих продуктів – від сиру до моркви та буряків. Тертки розрізняють за розміром та призначенням.

Наприклад, моделі для дерунів оснащені круглими отворами із зубцями, причому отвори розташовані таким чином, що утворюють квітку. Ця насадка на комбайн незамінна для тих, хто любить деруни чи кабачкові млинці.

Диски для моркви по-корейськи дозволяють натерти моркву (можна й інші овочі) ідеально рівними, тонкими смужками. Овочі такої форми широко використовують для приготування салатів та супів азіатської кухні.

Диск-шатківниця

Цей елемент необхідний тим, хто не уявляє обід без кислої капусти. Якщо шаткувати її вручну, це займає дуже багато часу, забирає безліч сил і залишає після себе купу сміття у вигляді капустяних обрізків, що розлелітаються в різні боки. Використання спеціального диска для комбайна в рази прискорює процес – вам залишається лише розділити качан на кілька невеликих частин. До речі, диски бувають різного розміру.

Ломтерізка

Дозволяє отримати акуратні скибочки різних розмірів та форм. Насадку використовують для красивої нарізки овочів та ковбас.

М'ясорубка

М'ясорубка швидко впорається з кількома кілограмами м'яса. Ця насадка є незамінною для тих, хто любить котлети, тефтелі та інші вироби з фаршу.

Соковижималка

Дає можливість щодня насолоджуватися не пакетованим, а свіжим соком. Вироби представлені трьома видами:

  1. Універсальні. Вони легко впораються з будь-якими фруктами та овочами – від слив та апельсинів до буряків та моркви.

  2. Цитрус-преси. Є ємністю з конусоподібним виступом посередині – така форма оптимальна для видавлювання соку з половинок апельсинів, лимонів, грейпфрутів.

  3. Для ягід. Нагадує конус.

Насадки для макаронних виробів

З такою насадкою любителям лазаньї, спагетті, локшини, спіральок та черепашок більше не потрібно годинами розглядати прилавки магазинів у пошуках макаронних виробів відповідної якості. Усі можна приготувати самостійно! До речі, універсальних насадок у цьому плані не існує – для кожного виду макаронів призначено свій виріб.

Аксесуари для печива

Фігурне печиво виглядає дуже затишно і по-домашньому, проте готувати його - не легкий процес: скільки ж разів потрібно пройтися формою, щоб отримати багато виробів? А комбайн упорається за пару хвилин. До речі, насадки передбачають вибір форми печива – зірочки, зигзаги та ін.

Морожениця

Назвати цю конструкцію просто аксесуаром досить складно. Це повноцінний пристрій: перед приготуванням ласощів, його відправляють у морозилку на 20 годин, а потім заливають усередину вершки та молоко. Чаша поступово віддає молочно-вершковій суміші холод, формуючи близько 500 г морозива.

Блендер

Цей аксесуар перетворює кухонний комбайн на повноцінний блендер, який може приготувати смузі, суп-пюре, подрібнити їжу для дитини. Це оптимальне рішення для тих, хто дотримується правильного харчування, а також батьків малюків. До речі, якщо габарити кухні не дозволяють придбати окрему техніку (блендер, міксер, морозицю), комбайн із різними насадками стане справжнім рятуванням.

Млинок

Млинок призначений для перемелювання перцю та інших спецій, круп. Він допоможе подрібнити також зелень, часник та горіхи. Найголовніше при використанні млина - закладати допустиму кількість продуктів і не перевищувати норму.

Набір

Якщо у вашій сім'ї багато і часто готують, можна придбати набір насадок. Він включає до 10 аксесуарів, які дозволять урізноманітнити звичне меню.

Сумісність

Це обов'язкова умова для повноцінного функціонування комбайна, інакше він просто не працюватиме. Найпростіше рішення – вибрати насадки того самого виробника, що й кухонна техніка. І обладнання та аксесуари до нього виробляють бренди Bosch, Kenwood, Redmond.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 55)
Попередня новина: Генеральне прибирання ...
Наступна новина: У Рівненській області 8 ...

КОМЕНТАРІ