7 порад як вибрати турагенцію

7 порад як вибрати турагенцію

24.05.22 15:39 16 887

Відпочити на березі Середземного моря, подивитися знамениті піраміди в Єгипті, Ейфелеву вежу у Франції або піднятися на Велику Китайську стіну мріють багато українців. Але, на жаль, у туристичній сфері обман не рідкість. Щороку на ринку з'являються фірми-одноденки, які зникають із грошима клієнтів, так і не надіславши їх на відпочинок. Далі, ми розглянемо як не стати жертвою шахраїв, а вибрати надійні турагенції Ковель.

Хто такий турагент, а хто – туроператор?

Насправді турфірми та турагент - це по суті одне й те саме. Діяльність турагентів ніяк не контролюється. Турагентом може стати будь-який бажаючий. Людина просто відкриває ІП і вказує в одному з пунктів, що займається даною діяльністю. До речі, вона може працювати без ліцензії По суті турагент - це вільна, нічим не обмежена людина.

І ймовірність того, що він може не впоратися зі своїм бізнесом, є великою. І тому, що цьому турагенту ви віддаєте гроші, то ви повинні розуміти, на що йдете. Деколи навіть не знають, кому вони віддають гроші, просто пересилають на рахунок. Навіть якщо агента вам порекомендували друзі, це не свідчить про те, що ви теж нормально з'їздите.

ДОВІДКА: Туроператор - організація, яка створює пакетні тури та реалізує їх через мережу турагентств. Агент не має права сам сформувати вам подорож, він може лише запропонувати готовий варіант.

Укладайте договір

Потрібно укладати письмовий договір. Це обов'язкова умова укладання угоди між туристом і турагентом. Якщо ви віддали гроші без договору, то фактично з юридичного погляду турагент вам нічого не винен.

Пропишіть УСІ умови

Якщо ви уклали договір, то в цьому договорі повинні бути вказані обов'язково всі умови. Приміром:

  • На скільки ночей тур. У всіх готелях світу проживання вважається ночами, а не днями. Іноді на цьому теж дурять туристів, коли продають тур, кажуть дні, а насправді ночей менше, і туристи трохи переплачують.
  • Також має бути прописана відповідальність турагента, що він усі ці гроші перешле туроператору та сплатить тур.

Вимагайте документи

Запитуйте документи фірми або агента, чеки оплати. Турагенти купують або бронюють тур у великих туроператорів. А для великих гравців створені серйозні фінансові обмеження для входу на ринок. Тому вони не ризикуватимуть своїми клієнтами. Кожен оператор має бути зареєстрований. І будь-яка людина може перевірити свою турфірму. Туристи повинні завжди при купівлі туру вимагати документи.

Беріть чеки

Завжди вимагайте і беріть чеки. Я зустрічала багато випадків, коли люди втрачали гроші, сподіваючись на порядність турагентів і обіцянку знижки. Багато хто з них при покупці туру платив просто в доларах без чеків, що підтверджують оплату. Потім доводити, що ви заплатили, дуже складно. Навіщо такий ризик заради невеликої економії?

Перевіряйте репутацію фірми та читайте відгуки

Не потрібно покладатися на слова сусіда чи друга, а потрібно дивитися, скільки років фірма працює на ринку. Чи має сайт, професійні акаунти в соціальних мережах і скільки на них підписано людей. Для чого це потрібно? Щоб потім мати можливість знайти кінці. Є компанії, які працюють по 20-25 років на ринку .Їх головна місія - створення хороших умов для сімейного відпочинку. У всіх є спогади дитинства, коли ми відпочивали з батьками, і для нас це був найщасливіший час. У компаній-одноденок завдання заробити швидко, а потім вони пропадають.

Надто дешеві тури підозрілі

Людям бажано позбавитися ілюзій. Дешевше - це не завжди означає добре. Ціни по всьому світу на певні послуги однакові. Питання тільки, коли і як ви забронюєте. Чим раніше ви бронюєте, тим дешевше. Що стосується чартерних рейсів та вартості послуг на готелі. Якщо ви бачите, що 90 % турфірм пропонують пакети в одному ціновому діапазоні, а один турагент продає їх набагато дешевше, то краще оминати його стороною.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 82)
Наступна новина: Гольфкар - екологічний ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
V_ikonnikov - 24.05.22

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
nobodynogroup - 24.05.22

Стаття цікава, але мені здається, все це казки, не більше.

аватар країна
z95n2248llq - 24.05.22

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
Ponchik_oj - 24.05.22

ось це позитив) просто клас)

аватар країна
Silvarum11 - 24.05.22

Побільше б таких статей

аватар країна
aayylmaaoo - 24.05.22

Чіпляє, відмінно написано!

аватар країна
Damenik777 - 24.05.22

Портал просто супер!

аватар країна
gregk - 24.05.22

Дякую за цікавий матеріал!

аватар країна
Romazanov - 24.05.22

Очень понравилась ваша статья

аватар країна
land_surveyor - 24.05.22

Большое спасибо, прикольно написанно креативно

аватар країна
avedoctorr - 24.05.22

Очень познавательно. Спасибо.

аватар країна
VELIAL_SQUAD - 24.05.22

круто

аватар країна
Prikolala - 24.05.22

ну що тут скажеш ...

аватар країна
Moni4K - 24.05.22

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
ivan_petrik - 24.05.22

Хе-хе, мой первый коммент :)

аватар країна
e_blow - 24.05.22

супер оригинально