Вакансії лікарів у Польщі: офіційне працевлаштування

Вакансії лікарів у Польщі: офіційне працевлаштування

26.05.22 09:07 0 1250

Людині з медичною освітою влаштуватися на роботу в Польщі нескладно, оскільки лікарі у цій східноєвропейській країні затребувані завжди, а українські фахівці вже мають репутацію. Це чудова нагода для лікаря з України отримати досвід роботи в Європі або навіть залишитися в Євросоюзі жити. Пов'язано це із серйозним дефіцитом лікарів різних кваліфікацій.

Тому офіційна робота у польському медичному закладі давно стала реальністю, але за умови виконання всіх вимог. Питання нестачі медпрацівників у Польщі стоїть настільки гостро, що влада навіть запровадила державну програму із залучення на роботу лікарів із ближнього зарубіжжя, зокрема з України.

Вакансії лікарів у Польщі передбачають офіційне працевлаштування, при цьому потрібні фахівці будь-яких напрямків, а також медсестри, акушерки, парамедики. Крім того, завжди знайдуться вакансії для масажистів, реабілітологів, терапевтів у будинках для людей похилого віку. Щодо оплати праці, то слід мати на увазі, що найнижчі зарплати медпрацівників у 2022 році в Малопольському, Вармінсько-Мазурському та Підляському воєводстві. Добре оплачується лікарська праця у Мазовецькому, Опольському та Великопольському.

Що потрібно знати про працевлаштування в Польщі для лікарів?

Диплом, отриманий поза польською державою, підлягає нострифікації (підтвердженню). Цей процес полягає в зіставленні предметів, що вивчаються, в рідному вузі та польському та ліквідації різниці у кількості навчальних годин. Важливо пам'ятати, що повноваження щодо нострифікації мають лише ті медичні вузи, які готують лікарів відповідної спеціалізації.

Друга обов'язкова умова для успішного працевлаштування – це проходження іспиту щодо володіння медичною термінологією польською мовою. Він оплачується самим претендентом.

Особливістю легалізації іноземних лікарів у Польщі є той факт, що перші 13 місяців після підтвердження диплома вони не отримують заробітної плати. Тож усім лікарям з українським дипломом доведеться самостійно забезпечувати своє проживання. Післядипломний стаж включає 12 місяців роботи і 1 місяць відпустки. Слід пам'ятати, що на всіх етапах клієнт повинен відповідати всім необхідним критеріям відповідно до чинних положень польського права та законодавства.

Дуже багато українських лікарів будують свою кар'єру в Польщі, оскільки це не тільки прибутково, а й перспективно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 66)
Попередня новина: Фарбування будинку - ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ