Як вибрати акумулятор для автомобіля?

Як вибрати акумулятор для автомобіля?

31.05.22 11:01 2 632

На сьогоднішній день у продажу є великий вибір акумуляторів не лише різних виробників, а й різних типорозмірів. Але перш ніж купити акумулятори для автомобіля, рекомендуємо уважно прочитати цю статтю, це спростить Вам вибір. До речі, за доступною ціною купити акумулятор можна в інтернет-магазині https://a-mega-auto.com/ua/akkumulyatory/.

Автомобільний акумулятор: як вибрати?

Від вибору правильного вибору акумулятора для транспортного засобу залежить багато чого, зокрема безперебійна робота основних вузлів і агрегатів, що вимагають подачі електрики. Щоб підібрати АКБ, який працюватиме вірою і правдою не один місяць, необхідно враховувати кілька його ключових характеристик. А саме :

Ємність АКБ

Один з основних параметрів акумулятора, на який слід орієнтуватися, причому для різних автомобілів він відрізняється. В автомобільному акумуляторі, як і в будь-якій батареї, ємність показує об'єм накопиченої та збереженої енергії. Обчислюється він в Ампер-годинниках, причому цей показник повинен бути нанесений на корпус АКБ. Наприклад, при ємності батареї 60 Ампер годин, то на корпус або наклейку наноситься маркування 6СТ-60, 60 Ah, 60 Ач. Щоб купити акумулятори для авто спочатку потрібно визначитися з цією характеристикою, найпростіший спосіб визначити - подивитися, що написано на Вашому старому акумуляторі.

Розміри та тип підключення клем

У сучасному автопромі габаритні розміри та роз'єми клем стандартизовані, але вони можуть мати певні відмінності в залежності від марки, модифікації, комплектації та року випуску авто.

Важливим моментом при виборі акумулятора є його габаритні розміри, які дуже легко дізнатися, використовуючи просту рулетку. Маючи розміри старого акумулятора, можна без проблем підібрати новий, який ідеально стане на місце установки.

Габарити акумулятора

Не варто використовувати автомобільний акамулятор більшого або меншого розміру, тому що їх проблематично закріпити на місці установки, а в деяких випадках неправильне встановлення може призвести до виходу його з ладу або короткого замикання.

Всі акумулятори можна умовно розділити за типом корпусу на Європу та Азію. У другому варіанті клеми дещо виступають над верхньою поверхнею корпусу, а в першому вони втоплені та розмішані у невеликих нішах.

Перед вибором акумулятора важливо звернути розташування клемних контактів. Цей момент важливий тим, що силові дроти в автомобілях мають мінімальну довжину, причому подовжувати їх не рекомендується, оскільки занадто велика ймовірність короткого замикання. Розрізняють два види полярності акумулятора – пряма («+» розташована ліворуч, а «-» справа, якщо дивитися на корпус з лицьового боку) і зворотна (відповідно, клем розташовані навпаки).

Пусковий струм

На окрему увагу заслуговує пусковий струм, що вимірюється в амперах, що подається при запуску двигуна на стартер. Особливість такого струму в тому, що чим вище його значення, тим триваліший час і з великим зусиллям стартер провертатиме двигун, що особливо важливо при проблемному запуску.

Показники пускового струму залежать від певних факторів – рівня в'язкості масла двигуна, температурного режиму роботи, особливостей газорозподільної установки, показників прокручування стартера/мотора, характеристик двигуна та ще кількох параметрів силової установки автомобіля.

Автомобільний акамулятор стандартного виконання розраховані використання при температурах 25-27 град. Цельсія, тому що в такому випадку батарея видає 98-100% своїх потужних характеристик. Якщо використовувати АКБ за -18 град. Цельсія то пусковий струм падає до 40-45%, чого недостатньо для запуску двигуна. Відповідно, при постійній експлуатації акумулятора у холодному кліматі необхідно подбати про збільшену ємність.

Цінова політика

Вибір акумулятора за ціною залежить насамперед від того, який бюджет планується витратити на покупку. Всі АКБ умовно поділяються на кілька цінових категорій, у яких підбирається не лише ціна, а й модифікація акумулятора для конкретного авто. Основні категорії:

  1. Економ;
  2. Стандарт;
  3. Преміум.

Розрізняються ці категорії технологіями, що використовуються при виробництві батарей. Найпрактичнішими прийнято вважати АКБ класу "Стандарт", у яких співвідношення "ціна-якість" на оптимальному рівні. Найчастіше із підвищенням ціни підвищується якість.

Якщо порівнювати «Економ» з іншими категоріями, його термін служби не такий великий, не має тривалої гарантії і не розрахований на високі показники стартового струму. Варто сказати, що різниця в термінах експлуатації може бути до двох років, а стартовий струм відрізнятиметься на 30-120 Ампер.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 65)
Попередня новина: Почему стоит стать smm ...
Наступна новина: MacBook Pro 2022: що ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Alena1992 - 31.05.22

Каменти жгут! :-D

аватар країна
executivechef0 - 31.05.22

С уводольствием пожал бы автору руку, его сайт - чудо.