MacBook Pro 2022: що потрібно знати?

MacBook Pro 2022: що потрібно знати?

31.05.22 11:14 8 867

18 жовтня 2021 року на своїй другій осінній презентації Apple пішла «у відрив!». Нам представили нові моделі професійних ноутбуків компанії з діагоналлю екрану 14 та 16 дюймів, при цьому користувачі мають можливість вибрати конфігурацію пристроїв самостійно. Крім нових девайсів, ми отримали 2 потужні мікропроцесори M1 Pro і M1 Max - черговий прорив компанії, яка зробила ставку на власний камінь і не помилилася. Здавалося, є межі досконалості. Куди ще прагнути, висоти й так досягнуті? Але ні, виявляється, рости завжди є кудись.

Характеристики MacBook Pro 2022

Так, ми і раніше у своїх статтях розповідали про переваги нових машин Apple, навіть порівнювали їх із представниками моделей інших виробників. Якщо чесно, то мені дуже сподобалися ноутбуки 2021 року, а я просто письменник. А уявляєте, як задоволені дизайнери, художники, відеомонтажери та інші професіонали, чий вид діяльності пов'язаний з обробкою графіки? І все завдяки показникам MacBook Pro:

  • Мікропроцесор - M1 Pro або M1 Max.
  • Екран – mini-LED, 120 Гц, 3024×1964 пікселів.
  • Оперативна пам'ять - 16, 32 та 64 ГБ.
  • Об'єм SSD накопичувача - 512 ГБ, 1, 2, 4 та 8 ТБ.
  • Швидка зарядка – до 50% за 30 хвилин завдяки MagSafe.
  • Автономна робота – до 17 годин інтенсивного використання.
  • Наявність портів - SD, Thunderbolt 4, USB-C, HDMI.

Нові процесори Apple

Нещодавно ми обговорювали процесори M1X, зараз ми фантазуємо про друге покоління М2, є навіть припущення, що з'являться M2 Pro і M2 Max. У наші дні все швидко змінюється. Є думка, що нові технології на камені замінять існуючі M1 Pro та M1 Max. Основою архітектури нових процесорів послужить будова чіпа М2. Тобто Купертіно розроблять і представлять базовий кристал, а пізніше ми побачимо модифіковані і покращені процесори. Звичайно, обидві події відбудуться з різницею у кілька місяців. До речі, в Україні придбати ноутбук Apple Macbook Pro M2 512GB можна в інтернет-магазині https://stylus.ua/.

Так, за словами знаменитого аналітика Марка Гурмана, до архітектури нового каменю входитиме 8 ядер, при цьому процесор має отримати більш удосконалений набір графічних ядер. Марк припускає, що їх буде понад 9 – 10 штук. Також буде покращено систему машинного навчання.

Але що вигадають у самій компанії — не відомо. Може статися все, що завгодно, аж до випуску просто чіпа М2 Pro Max, що поєднує в собі найкращі показники. Або, наприклад, підвищити кількість процесорів у лінійці, зробити чіпи з різною будовою, щоб охопити більше користувачів.

Ноутбук із 5G

Чи зможемо ми отримати від Apple справді мобільний комп'ютер, тобто пристрій, у якому стоятиме модем для прийому 5G сигналу? Швидше за все, компанія не зважиться на такий крок, оскільки ця фішка вже пропонується власникам iPad Pro. Якщо Купертіно поставлять модуль зв'язку на ноутбук, то потреба в планшеті відпаде. У мінімальній комплектації MacBook Pro коштує майже стільки ж, скільки коштує професійний планшет.

Але, як вважає пан Гурман, тобто ймовірність появи 5G на буках Air, і тільки потім, протопаною колією, можуть поставлять на Pro. Але чи варто займатися такими модифікаціями, якщо зараз кожен пристрій Apple є унікальним, і розробляється для певних потреб користувачів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 65)
Наступна новина: Перші ознаки вагітності

КОМЕНТАРІ

аватар країна
everdog - 31.05.22

Вот это да!

аватар країна
Ozemandia - 31.05.22

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
ukrKotawkin - 31.05.22

Портал просто супер!

аватар країна
Morouze - 31.05.22

Было интересно почитать!!!

аватар країна
monsterkill1 - 31.05.22

Действительно интересная тема.

аватар країна
yungluna - 31.05.22

Восхитительно..

аватар країна
gtwotp - 31.05.22

Может Ваш сайт даже поднимется в выдаче за такой материал.

аватар країна
Ponchik_oj - 31.05.22

Шикарно, додаю в закладки