Чому футбол такий популярний в Україні?

Чому футбол такий популярний в Україні?

01.06.22 01:45 0 793

Єдиний вид спорту, який може скласти конкуренцію футболу в нашій країні, – це бокс. Трансляції збірної України на каналі "Футбол 1" іноді одночасно дивляться 6 мільйонів людей. Ніщо не може зрівнятися з очікуванням на чемпіонат світу чи Європи, де майже вся країна об'єднується, щоб разом підтримати команду. Чому футбол такий популярний в Україні? Чому так багато вболівальників є у донецького Шахтаря та Динамо Київ, офіційним споносром якого стала БК 1 він.

Популярність у Європі

Популярність футболу, мабуть, прийшла з інших європейських країн. Особливо популярний він був на заході, звідки беруть початок найпопулярніші тенденції у нашій країні. Усі найближчі сусіди зацікавлені у футболі. Тільки в Росії та Білорусі це не національний вид спорту, там переважає хокей. Українці завжди хотіли мати команди європейського рівня, тому на початку 20 століття багато клубів було створено у великих містах. Жителі швидко ототожнювали себе з клубом, і матчі команд швидко перетворювалися на подію великого міста.

Українські успіхи у минулому

Популярність також може бути пов'язана із золотою епохою українських футболістів, тобто з 70-х та 80-х років минулого століття. Українці тоді регулярно здобували олімпійські медалі, та різні чемпіонати. Ці успіхи не повторилися і сьогодні. Щоразу вболівальники сподіваються, що з'явиться нове покоління гравців, які готові битися з найкращими збірними світу.

Успіх українських гравців на Заході

Молоде покоління дедалі більше цікавиться футболом. Це пов'язано з такими відомими у Європі гравцями, як Руслан Малиновський, Олександр Зінченко та Андрій Ярмоленко. Вони грають у вищих лігах світу та часто виграють трофеї зі своїми командами. Особливо Зінченко у складі англійського клубу «Манчестер Сіті».

Один із найпопулярніших видів спорту

Українці люблять не лише дивитися футбол, читати новини на footboom.com, а й грати у нього самостійно. Футбол – один із найпопулярніших видів спорту в Україні, а коли справа доходить до командних видів спорту, він є абсолютним номером один. Українці цінують його за те, що грати в нього може будь-хто. Це не баскетбол чи волейбол, де успішні лише високі гравці. У футболі найкращі гравці, такі як Лео Мессі, можуть рости лише 170 сантиметрів.

Це надихає молодих гравців, які вже в шкільному віці можуть записатися на заняття в місцеву команду. Клуби є майже у всіх містах України. Після знаменитого Євро-2012 в Україні було створено чудову інфраструктуру: величезні стадіони, безліч тренувальних полів та майданчиків зі штучним покриттям. Тому любов до футболу приходить із раннього віку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 68)
Попередня новина: Тепер я водій трамвая і ...
Наступна новина: Тернопіль: 3-12 червня в ...

КОМЕНТАРІ