Як зібрати 60 тисяч доларів за два дні або хто такі

Як зібрати 60 тисяч доларів за два дні або хто такі "Group 35"?

01.06.22 13:14 1 632

24 лютого, коли почалась повномасштабна війна, наш ворог ще не уявляв з яким народним спротивом йому доведеться зіштовхнутися та як кожен метр своєї землі будуть боронити українці. Проте, після восьми років війни на Донбасі ми чудово знали з ким нам доведеться мати справу. Кількагодинна паніка змінилася на чітке розуміння алгоритму подальших дій.

Евакуація населення, можливість виїзду закордон для жінок та дітей, постачання необхідної гуманітарної допомоги та обладнання, допомога армії та територіальній обороні, здача крові в пунктах прийому. Це все потребувало швидкої координації, а часу на роздуми не було.

Хто прийшов на допомогу?

В кожному місті, містечку, селі, люди, які опинилися не на передовій, вже в перший день почали гуртуватися інтуїтивно готуючись до зустрічі перших переселенців. Народні будинки, міські ради стали першими, хто почав отримувати від місцевих жителів буквально все: від шкарпеток до теплих речей, спальників, карематів, від консервації до машин із хлібом, від запчастин та інструментів до позашляховиків та автобусів. Дитячі садки та школи переорієнтувалися аби стати тимчасовим житлом, а бібліотеки та будинки культури перетворилися на пункти з плетіння маскувальних сіток.

У зв'язку з російською збройною агресією проти України, що триває з 2014 року, у кожному місті є осередки волонтерських штабів, які вже мали подібний досвід та чітко сформовану громадянську позицію. Волонтерські організації постійно підтримували та спілкувалися з військовими на передовій, ветеранами АТО. Тому розуміння, що необхідно нашим захисникам і швидке реагування на потреби врятувало багато українських життів.

Хто є волонтером та яка його місія?

В першу чергу, волонтер - це людина, яка готова допомогти. Фізична присутність чи будь-яка дія, що спрямована на допомогу, фінансове чи матеріальне забезпечення, моральна чи психологічна допомога. Саме волонтери почали першими бити на сполох про необхідність бронежилетів, касок, військової форми, взуття, тепловізорів, біноклів, тактичних рюкзаків та рукавиць. Саме вони навчили нас правильно плести маскувальні сітки. Саме вони першими почали організовувати фонди збору коштів для військових та переганяти машини для потреб збройних сил України

Саме вони не забули про внутрішньопереміщених осіб, які теж потребували й досі потребують допомоги.

Як утворилася Група 35 ?

З одного Facebook-посту 28 лютого Євгена Філяка та одного посту Романа Зінченка на Тероборону Києва і інших міст за два дні було зібрано більше 60 000 доларів. Це дозволило придбати підсумки, наколінники, тактичні окуляри, нічні візори, біноклі, ліки та інші приємні дрібниці для наших захисників. Після такого позитивного досвіду вони вирішили об'єднатися разом із своїми друзями. Серед них були: Бізнес-школа УКУ, Greencubator, львівські ІТ-підприємці та InSpirito. Двоє товаришів згуртували навколо себе людей та створили благодійний фонд під назвою "Група 35".

Вже в перші дні повномасштабного вторгнення Група 35 не словом, а ділом взяла на себе місію в забезпеченні ТрО по всій Україні. Кожен, хто зайде на офіційні сторінки організації, може переконатися в прозорості витрат зібраних коштів БО "Група 35" звітує про придбані речі.

Долучитися до підтримки та зробити свій внесок ви можете на нашому сайті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 72)
Попередня новина: «Країна мрій» запрошує ...
Наступна новина: Как найти клинику по ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
BOSSGAMEBOT - 01.06.22

Хм… У каждого абрама своя программа.