8 помилок у ремонті кухні та як їх виправити

8 помилок у ремонті кухні та як їх виправити

03.06.22 11:05 19 905

Кухня - мабуть, найзатребуваніше приміщення в квартирі. А значить, його потрібно чітко та ретельно спланувати, щоб усе було зручно та комфортно для роботи та відпочинку. Далі, ми поговоримо про те як зробити ремонт кухні правильно, не допустивши прикриї помилок.

Не прорахували місця для зберігання

Багато господарів квартир вважають, що вони нечасто готують і не надають значення зберігання на кухні. Але коли справа доходить до щоденного побуту, обідній стіл та робоча поверхня залишаються посудом та побутовою технікою. В результаті - елементарно ніде приготувати сніданок.

Як не допустити: щоб такого не трапилося, потрібно добре спланувати вертикальне зберігання та максимально задіяти корисні місця. Стане в нагоді!

Вивели недостатньо розеток

Типове лихо недостатньо спланованої кухні — нестача розеток, їхнє незручне розташування або взагалі не той тип, що потрібен для побутової техніки.

Як не допустити: краще свідомо порахуйте, скільки приладів ви плануєте підключити на кухні, включаючи міксер і блендер - навіть якщо рідко їх використовуєте. І про всяк випадок додайте ще пару. І ще одна важлива порада: виводьте розетки лише після погодження проекту з кухонною компанією та вибору побутової техніки, коли у вас на руках будуть чіткі розміри та планування всіх об'єктів.

Не продумали зручність для господині

Захворіла спина після миття посуду або приготування вечері, набили шишку об дверцята шафки? Це говорить про те, що кухня не підлаштована під ваше зростання. Занадто вузька або низька стільниця, верхні шафки, що низько висять, або неправильне відкривання дверей саме для вас призводить до незручностей на кухні, якою дорогою б вона не була.

Як не допустити: при плануванні гарнітура з дизайнером та кухонною компанією обов'язково враховуйте фізіологію всіх членів сім'ї.

Не врахували звички мешканців

Буває таке: зробили та поставили нову кухню, а користуватися нею все одно незручно. І тут вам допоможе лише власний досвід: жоден дизайнер не зможе спроектувати ідеальний гарнітур без конкретних побажань.

Як не допустити: подумайте, що дратує чи завдає незручності на сьогоднішній кухні. Наприклад, сушарка для тарілок знаходиться ліворуч у шафі, а ви - правша, або ящик для каструль недостатньо високий, а хотілося б вмістити в нього ще більше великогабаритного посуду. Таким чином ви максимально наблизитесь до мрії.

Не провели додаткове світло

І тут мова про освітлення робочої зони: немає нічого гіршого, ніж готувати в темряві. Часто буває так, що на кухні передбачено лише стельове освітлення, яке знаходиться за спиною господині. Підсумок – ви самі собі перекриваєте світло.

Рішення: хороше додаткове підсвічування робочої поверхні, розташоване під шафками. Витяжку не рахуємо!

Халтурно зробили виміри

Цей пункт відноситься і до господарів квартири, і до кухонь. Скільки разів зустрічалися казуси на практиці: привезли встановлювати гарнітур, а він не входить на кілька міліметрів. Так, розміри по стінах можуть дещо змінитись у ході ремонту, але це ще раз доводить — краще сім разів відміряти. Ну чи хоча б два.

Як не допустити: обов'язково робити фінальний обмір, коли оздоблення стін повністю закінчено. І лише після цього відправляти фінальний варіант замовлення на меблі або приступати до нього.

Керувалися ідеєю, а не здоровим глуздом

Зручно шукати цікаві рішення у картинках вже оформлених проектів. Це один із способів створити потрібний інтер'єр: здавалося б, переніс ідею у свій простір і готовий.

Як не допустити: не забувайте про чітке планування всього гарнітуру в цифрах та до дрібниць. Справа в тому, що кухня - дуже індивідуалізований простір, і якщо синій фартух приведе вас у захват, то «та винна шафка» в кутку може виявитися незручним.

Замовили гарнітур навмання

І остання важлива порада: перш ніж купити та поставити кухню, обов'язково подивіться її чи аналогічну модель у шоурумі чи торговому залі. Відкрийте всі шафки, висуньте ящики, постійте біля робочої поверхні. Так буде найзрозуміліше, чи підходить вам саме ця комплектація або чогось не вистачає.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 62)
Попередня новина: Почему лучше покупать ...
Наступна новина: Реакторы из дуплексной ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
vlentngr - 03.06.22

Прямо даже не верится

аватар країна
s0iqq - 03.06.22

Читаєш це і думаєш ...

аватар країна
Desyatnikov_Oleg - 03.06.22

ух ти...

аватар країна
StunnaMan - 03.06.22

Все нравится. Спасибо за пост!

аватар країна
QuattroporteM - 03.06.22

После прочтения даже мне тема стала интересна.

аватар країна
vetl_kh - 03.06.22

Побольше бы таких статей

аватар країна
bullik01 - 03.06.22

Радує, що сайт постійно розвивається. Така стаття тільки додасть йому популярності.

аватар країна
suck_all - 03.06.22

Я ось думаю, а де Ви матеріал взяли для вирішення описаної у статті, невже з голови?

аватар країна
kedrbolvanskiy - 03.06.22

реальна тема

аватар країна
mclil - 03.06.22

отличный пример стоящего материала

аватар країна
conquerdivide - 03.06.22

Вы не правы.

аватар країна
IKholody - 03.06.22

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
ssonliss - 03.06.22

аватар країна
V_KontIk - 03.06.22

Спасибо за статью

аватар країна
VK_One - 03.06.22

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
our_goddess_bot - 03.06.22

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
SharkTM - 03.06.22

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
Thendril - 03.06.22

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!

аватар країна
Alp07 - 03.06.22

поміняй назву домену