Вибираємо дитячий самокат

Вибираємо дитячий самокат

08.06.22 13:53 15 661

Для кожної дитини характерна допитливість, активність, рухливість. Їм щохвилини потрібно бути чимось зайнятим, особливо на прогулянці. Саме тому багато батьків замислюються над тим, щоб придбати самокат для дитини. До речі, онлайн магазин Flash Skate реалізує їх за дуже привабливими цінами. Даний дитячий транспортний засіб компактний, зручний і простий в управлінні. Самокати добре підходять навіть малюкам ясельного віку. Потрібно лише правильно вибрати модель. Далі, ми безпосередньо поговоримо про те, як це зробити.

Особливості та переваги дитячих самокатів

Моделі розраховані на юних користувачів віком від двох років. Малята можуть почати кататися відразу, як тільки впевнено стоятимуть на ногах і триматимуть рівновагу. Головні особливості та переваги дитячих самокатів:

  • більш широкі та стійкі колеса для підтримки рівноваги;
  • широка платформа, яку можна стати двома ногами;
  • м'яке покриття на колесах для поглинання ударного навантаження;
  • яскравий дизайн, цікавий для дитини;
  • широкий вибір моделей для будь-якого віку.

Види дитячих самокатів за кількістю коліс:

  • Триколісні. Зручні самокати для дітей віком від 3 до 6 років. Моделі можуть мати два колеса попереду (кікборд) – це найстійкіший варіант. Для повороту необхідно перенести вагу тіла на одну із сторін платформи, як на скейтборді. Однак вироби з одним переднім колесом вважаються більш маневреними.
  • Двоколісні. Зручні моделі, здатні розвивати велику швидкість під час катання та добре маневрувати. Вироби з каталогу розраховані на дітей шкільного віку, які вже впевнено зберігають рівновагу та можуть швидко реагувати на появу перешкод на дорозі.

Ну а далі, ми розглянемо основні моменти, на які слід звернути увагу при виборі дитячого самокату.

Висота самокату

Правильно підібрана висота – це комфортне катання та гарна керованість. Вона має відповідати зростанню дитини. Щоб купити відповідну модель, попросіть малюка опустити руки і зігнути їх у лікті під прямим кутом. Виміряйте висоту від підлоги до ліктя і додайте до отриманого значення 10 см – це буде ідеальна висота самокату. Якщо виріб вибрано правильно, то юний спортсмен під час катання не буде сутулитися.

Максимальне навантаження

Усі види самокатів для малюків мають обмеження за вагою користувача. Тому для покупки слід вибрати транспортний засіб із запасом. Якщо дитина в момент покупки важить 30 кг, то її транспортний засіб має витримувати навантаження на 15-20 % більше.

Однак не варто вибирати і надто велику модель. Чим вище допустиме навантаження, тим важча рама. Маленька дитина просто не зможе самостійно переносити та пересувати виріб, йому буде складно керувати ним під час катання.

Матеріал та розмір коліс

Колеса виготовляють із пружних, зносостійких матеріалів: гуми, поліуретану, пластику. Пружність покриття забезпечує часткове поглинання ударів та вібрацій, знижує навантаження на суглоби ніг. Особливості матеріалів:

  1. Пластик – досить жорсткий, твердий матеріал, шумить під час катання бетоном або асфальтом, швидко стирається, але коштує недорого. Пластикові колеса зазвичай встановлюють моделі для найменших користувачів.
  2. Поліуретан – сучасний, еластичний, стійкий до зношування полімер. Універсальне рішення для катання на будь-яких поверхнях. Поліуретан коштує дорожче за жорсткий пластик, але служить у кілька разів довше.
  3. Гума – поєднує характеристики пластику та поліуретану. Матеріал досить пружний, еластичний, практично не шумить під час катання, але може розтріскатися при перепадах температур та при їзді по нерівній поверхні.

Розмір коліс має значення для прохідності самокату. Чим вони більші і ширші, тим простіше кататися по нерівній поверхні. Для їзди твердим покриттям можна вибрати модель з невеликими колесами.

Підшипники

Підшипники забезпечують обертання коліс. Від якості цих деталей залежить розгін, накат, комфортність використання самокату. Існує кілька класів підшипників. Чим вищий рівень, тим швидше і точніше відрегульований механізм. Для дитячих конструкцій достатньо рівня АВЕС 3 або АВЕС 5. У міру стирання підшипники легко змінюються.

Конструкція рами

Самокати для найменших часто мають пластикову раму. Така конструкція розрахована на невелике навантаження. Більш надійний варіант - алюмінієва рама. Каркас досить легкий, міцний, стійкий до деформації. Для додаткового посилення алюмінію армують скловолокном або сталлю. Це дорожчий і довговічніший варіант, ніж рами із пластику.

По конструкції самокати бувають складними та нерозбірними. Цілісні рами міцні та стійкі. Однак складний механізм дозволяє компактно зберігати та переносити самокат.

Платформа (дека)

Одна з переваг дитячих самокатів – це стійкість. Тримати баланс допомагає широка дека. На відміну від дорослих моделей, на платформі з комфортом уміщаються обидві ніжки малюка. Широка дека погіршує маневреність та керованість, але вона забезпечить безпеку у процесі освоєння транспорту. Якщо дитина впевнено володіє своїм самокатом і навіть починає виконувати перші трюки – вибирайте модель із вужчою платформою. Компактна дека знижує вагу самокату та покращує розгін.

Кермо

Діти швидко ростуть, тому рекомендується вибирати для них самокати з регульованою висотою керма. Це практичний та економічний варіант, оскільки транспортний засіб зростатиме разом зі своїм власником. Запас висоти у різних моделей становить до 10 см і більше.

Важливим елементом є накладки на ручках керма (грипси). Вони повинні бути виконані з нековзного матеріалу, мати на кінцях невеликі упори щільного хвата. Накладки допомагають здійснювати повороти та контролювати напрямок руху. Найчастіше для виготовлення грипсу використовують гумові та пінні матеріали.

Гума дорожча, але вона стійкіша до стирання. Пінні грипси швидше зазнають непридатності, але вони приємніші на дотик і забарвлюються в яскраві кольори. Якщо після покупки самокату виявилося, що ручки низької якості, можна придбати змінні насадки у будь-якому спеціалізованому магазині.

Гальмівна система

На дитячих самокатах гальмо розташоване в крилі заднього колеса. Щоб скинути швидкість, достатньо натиснути на нього ногою, якою дитина відштовхується. Ручне гальмо на кермі – корисне доповнення для старших дітей. Використовувати натискну ручку простіше і зручніше, але для цього молодому гонщику потрібний досвід.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 59)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
skamen - 08.06.22

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
Anisimov95 - 08.06.22

Может Ваш сайт даже поднимется в выдаче за такой материал.

аватар країна
axlsr - 08.06.22

Большое спасибо, прикольно написанно креативно

аватар країна
top898s - 08.06.22

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал

аватар країна
Alice_Cat - 08.06.22

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.

аватар країна
yourfromanotherland - 08.06.22

Цепляет, отлично написано!

аватар країна
dkonov - 08.06.22

Сайт просто замечательный, порекомендую всем знакомым!

аватар країна
sashaleon - 08.06.22

Это уже далеко не новость, я об этом пару месяцев назад читал.

аватар країна
Ilstrn - 08.06.22

я вже писала про це в своєму блозі

аватар країна
dav2k - 08.06.22

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
Logdog86 - 08.06.22

Было интересно почитать!!!

аватар країна
verbitskii - 08.06.22

Дуже пізнавально. Дякуємо.

аватар країна
turbak - 08.06.22

Очень понравилась ваша статья

аватар країна
SofiaSokol - 08.06.22

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
SkylinerBro - 08.06.22

поза конкуренцією