У Тернополі з нового навчального року розпочнеться підготовка фахових спеціалістів

У Тернополі з нового навчального року розпочнеться підготовка фахових спеціалістів

09.06.22 09:37 0 360
На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про затвердження обсягу регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, фахових молодших бакалаврів та бакалаврів у державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Відповідно до рішення, фахових спеціалістів будуть готувати у державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти, Тернопільському фаховому коледжі Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя та Галицькому фаховому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола.

Перелік спеціальностей для навчання щороку формується на основі потреб у фахівцях, робітничих кадрах комунальних підприємств, установ, організацій та виконавчих органів міської ради.

Перелік спеціальностей:

* електрозварювальник;

* монтажник санітарно-технічних система та устаткування;

* слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;

* водій автотранспортних засобів;

* кухар;

* електрозварювальних ручного зварювання;

* штукатур;

* столяр (виробництво художніх меблів) тощо.

Загальна кількість майбутніх здобувачів освіти про програмі регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів затверджено в обсязі 1231 учень. У Галицькому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола затверджено наступні цифри: 120 учнів спрямовують на підготовку кваліфікованих робітників (слюсар, токар, кухар, бармен, офіціант) та 298 студентів на підготовку фахових молодших бакалаврів та бакалаврів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10 червня у Тернополі ...
Наступна новина: З нагоди Дня батька 19 ...

КОМЕНТАРІ