Плюси та мінуси гранітних кухонних мийок: як вибрати те,що потрібно?

Плюси та мінуси гранітних кухонних мийок: як вибрати те,що потрібно?

10.06.22 11:24 0 726

Мийка - незамінний атрибут будь-якої куні. У ній миють посуд, чистять овочі, розморожують продукти, вона часто піддається ненавмисним ударам посуду, їй доводиться контактувати з миючими засобами на хімічній основі та ін. І не кожен матеріал здатний витримати такі екстремальні навантаження. Тому вибирати мийку треба з особливою ретельністю. Граніт – один із найміцніших, довговічних та надійних матеріалів. Традиційне призначення – це будівельні роботи. Пізніше з'явилися стільниці з нього, а потім мийки. Далі, ми поговоримо про то, як правильно вибрати мийку, щоб вона гармоніювала з інтер'єром і як доглядати за нею, щоб вона прослужила довгі роки.

Як правильно вибрати гранітну мийку для кухні?

Перед тим, як йти в магазин або вивчати асортимент виробів за каталогами, спочатку треба ознайомитися з їх характеристиками та вимогами до них. Гранітні мийки – особливий сантехнічний пристрій, якому призначено бездоганне виконання належних йому функцій, залишаючись протягом терміну експлуатації привабливим.

Як правило, на кухні ставлять металеву раковину, а у ванній кімнаті – фарфорову. Практика показує, що ці матеріали не настільки досконалі. Порцелянова поверхня з часом темніє та схильна до фарбування, а на металевій поверхні від ударів залишаються вм'ятини і від їдких миючих складів з'являються плями. З мінералом природного походження нічого такого не відбувається. Тому гранітні мийки міцно стоять на одній з лідируючих позицій. При її виборі рекомендовано звертати увагу на такі параметри, як:

  • Місткість. Виріб повинен бути зручним для миття не тільки столового посуду, але й для ємних предметів таких, як сковороди, каструлі, казан та ін. Але при надто глибокій раковині доведеться нахилятися, і тут йде небажане навантаження на плечі, спину, руки. Нормальною глибиною вважається 180-220 мм.
  • Стійкість до перепаду температури води з-під крана.
  • Ударостійкість. Оскільки на кухні не рідко падають вилки, ножі, ложки, б'ється посуд, з милих рук вислизають кришки, сковорідки та ін., необхідно розглядати раковини з погляду їхньої міцності. Граніт якраз цією якістю славиться. Для доступнішого варіанту підходить керамогранітна продукція з протиударними показниками.
  • Стійкість до хімічних складів. Щоб миття підтримувати в чистоті, доводиться користуватися засобами для чищення, до складу яких входять хімікати. Від постійної обробки ними структура матеріалу не має псуватися.
  • Дизайн раковини. Оскільки миття в кухонній обстановці відіграє важливу роль, цей пристрій треба вибирати після завершення ремонтних робіт. Гранітні вироби гармонують майже з будь-яким стильовим рішенням, а на сантехнічному ринку є великий вибір.
  • Вартість. Ціна, навіть з найпростішим простеньким дизайном, вища за вартість металевих і фарфорових раковин, що зайвий раз підкреслює надійність, якість і довгостроковість виробів з граніту.

Гранітна мийка: плюси та мінуси

До переваг відносяться:

  • стійкість до хімікатів, механічних впливів, зміни температур;
  • звукопоглащаемость (здатність граніту глушити звуки падаючої води);
  • екологічність;
  • простота у догляді, достатньо обтерти раковину мильним розчином та обполоснути;
  • великий асортимент моделей з різними габаритами та розквітами.

До недоліків відносяться:

  • висока ціна;
  • масивність та складність установки;
  • дешеві моделі з низькою якістю дуже тендітні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 67)

КОМЕНТАРІ