Чи варто пити протеїн?

Чи варто пити протеїн?

21.06.22 19:17 4 594

Більшість людей будь-якої статі та віку мріють про гарне рельєфне тіло. Але відвідування тренажерного залу для цього недостатнє. Велику роль побудові м'язів грає харчування, багате білками і складними вуглеводами. Через брак часу не завжди виходить приготувати собі їжу, що містить усі необхідні елементи. Тому багатьох починають цікавити спортивні добавки, зокрема протеїн.

Загальні відомості про протеїн

Він є білок, що є будівельним матеріалом, без якого не обходиться будь-яка клітина тіла. Відіграє ключову роль у побудові м'язової маси, тому що основна їх частина складається з білка. Порошок із протеїну створюється шляхом очищення, яке проводиться у кілька етапів, після чого отримують кінцевий продукт. Він здатний як наситити організм необхідним елементом, а й підвищити його цінність.

Його існує кілька видів, серед яких виділяють:

  • Концентрат сироваткового протеїну є одним з найбільш популярних серед бодібілдерів. Також відмінно підійде для тих, хто починає тренуватися. Здатний прискорити метаболізм та підтримувати суху м'язову масу. Складається з білка молочної сироватки, має швидку засвоюваність.
  • Казеїн - зазвичай використовується на ніч, так як має повільну дію. Завдяки йому вдасться запобігти згоранню м'язових волокон під час сну. Містить весь список амінокислот, які самостійно не виробляються організмом. Після проникнення всередину утворює осад, який розщеплюється тривалий час.
  • Гідролізат - один з найякісніших видів, наситить усім необхідним для відновлення після тренувань, забезпечить приріст маси. Мають високий рівень очищення. Містить пептиди, наділені великою швидкістю засвоєння, завдяки чому вдасться закрити білкове вікно майже миттєво. Має легку розчинність.
  • Сироватковий ізолят містить всі необхідні амінокислоти, швидко всмоктується і засвоюється організмом. Один із найдорожчих протеїнів. Не містить жирів та вуглеводів, тому відмінно підійде для тих, хто прагне набрати суху масу, знизити відсоток жиру до мінімального.
  • Соєвий - виходить шляхом вилучення білка з сої, переважно воліють купувати вегетаріанці. Містить глутамін, що допомагає відновитись після виконання вправ, а також аргінін, що насичує корисними речовинами шляхом розширення судин.
  • Яєчний - отримують шляхом ізолювання яєчного білка, який сушать, а потім розтирають в порошок. Сприяє високому анаболізму, швидко всмоктується, збільшує рівень амінокислот. Раніше користувався досить великою популярністю, зараз став менш затребуваним.

Позитивні властивості протеїну

Безсумнівно, що такий продукт має величезну користь. Серед переваг вживання протеїнового порошку у вигляді спортивної добавки виділяють:

  • Головним плюсом є те, що протеїн є ідеальним джерелом білка, необхідного для побудови та підтримки м'язової тканини. Це дозволить досягти хороших результатів за найкоротший термін.
  • У нього часто додають комплекси вітамінів та мінералів, які піднімають рівень його ефективності та корисності.
  • Він не містить нічого зайвого, вуглеводи та жири зведені до мінімуму, має низьку калорійність, що дозволить наростити якісну масу без появи жирового прошарку.
  • Здатний надовго вгамувати почуття голоду, завдяки зниженню рівня цукру в крові та збільшенню амінокислот.
  • Його дуже просто приготувати. Для цього потрібно змішати порцію порошку з водою, соком або молоком. Також з нього можна готувати різні млинці та інші страви.
  • Зручний у використанні, його можна взяти з собою у спортзал, на роботу та інше місце для перекушування.
  • Легко засвоюється організмом, не викликає тяжкості та інших неприємних відчуттів у шлунку.
  • Допомагає забезпечити силою, енергією, витривалістю, підвищує працездатність організму. За допомогою нього можна вивести результати тренування на новий, вищий рівень.
  • Білковий порошок може зберігатися тривалий час, тому не варто перейматися тим, що він зіпсується.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 65)
Попередня новина: Які переваги приватного ...
Наступна новина: Як ремонтувати тріщини на ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Sanyabye - 21.06.22

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
feelgoo0d - 21.06.22

Да,жостко

аватар країна
Ivan_Tarasenko - 21.06.22

Щось в цьому є, безумовно. До речі, придбати протеїн можна в інтернет-магазині https://fitnutrition.ua/uk/protein/.

аватар країна
kladvandamm - 21.06.22

мудро