Як ремонтувати тріщини на стінах?

Як ремонтувати тріщини на стінах?

21.06.22 19:31 1 518

Майже всі будівельні матеріали в процесі усадки можуть дати тріщини, особливо характерні в районі віконних та дверних прорізів. Усунення таких дефектів не вимагає професійних навичок, ремонт тріщин може здійснюватися домовласниками самостійно. Для цього необхідний шпаклювальний матеріал, гумовий або пластиковий шпатель та трохи сполучної стрічки.

Як закласти глибокі тріщини?

  1. Гарним наповнювачем глибоких тріщин, в перезволоженому приміщенні, може стати звичайний цементний розчин.
  2. Насамперед, дефектну ділянку необхідно очистити від пилу волосяним пензлем та зволожити, потім тріщину заповнити розчином та акуратно розгладити до отримання рівної поверхні.
  3. Подальшу обробку проводити після повного просушування. Найкращі показники має цементно-клейовий склад, що використовується для укладання кахельної плитки, але внаслідок високої міцності він гірше піддається шліфуванню.

Усунення невеликих пошкоджень:

  • Невеликі пошкодження штукатурного покриття легко усуваються шпаклівкою на алебастровій або акриловій основі, слід зазначити, що акрилові сполуки більш міцні, але алебастрові легше шліфуються і видають ідеально гладку поверхню.
  • Шпаклювальні матеріали Будмонтаж, при прискореному просушуванні, можуть розтріскатися, тому необхідне пошарове укладання шпаклівки з попереднім просушуванням кожного шару.

Ремонт гіпсокартону:

  1. Ремонт облицювання з гіпсокартону практично аналогічний: за допомогою шпаклювальних складів можна усунути як тріщини, так і ямкові ушкодження. При необхідності змінюються листи гіпсокартону, а також теплоізоляційний прошарок. Для цього успішно використовується мінеральна вата.
  2. Обов'язковою умовою обробки тріщини шва є видалення старої сполучної стрічки. Для полегшення цієї операції допускається використання ручної пилки.
  3. Очищена від пилу тріщина заповнюється шпаклювальним складом. Після установки сполучної стрічки слід нанести ще один шар шпаклівки і рівномірно розподілити її по відремонтованій ділянці.
  4. Після просушування та шліфування поверхня придатна для нанесення декоративного покриття.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 65)
Попередня новина: Чи варто пити протеїн?
Наступна новина: 5 преимуществ покупки мяса ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
spl33t - 21.06.22

отлично!!! Все супер!