У церкві Різдва Христового відбулося урочисте богослужіння,яке очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

У церкві Різдва Христового відбулося урочисте богослужіння,яке очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

22.06.22 10:12 0 395
19 червня, у день свята Тернопільської чудотворної ікони Матері Божої, що є унікальною християнською святинею та символом нашого міста, у Катедральному соборі Різдва Христового відбулося урочисте богослужіння, яке очолив Настоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Побував на святковій Літургії та привітав тернополян і гостей нашого міста зі світлим святом і міський голова Сергій Надал.

«Від імені усієї громади Тернополя вітаю настоятеля й очільника Української православної церкви Блаженнішого Епіфанія, який завітав у наше місто з нагоди цього величного дня та очолив богослужіння у цьому храмі, – зазначає Сергій Надал. – Тернопільська Чудотворна ікона Матері Божої упродовж всієї історії міста була нашою захисницею, охороняла тернополян від загарбників, берегла під час Другої світової війни, і хоча все місто було практично зруйноване – храм та ікона вціліли. Ми відчуваємо особливу підтримку і звертаємося про допомогу і покров Матері Божої. І хоч ми молитвою вшановуємо це свято, на жаль, у цей урочистий день продовжуємо ховати наших тернопільських героїв-захисників. Тож просимо Матері Божої, щоб дарувала нам якомога швидшу перемогу і мир, здоров’я, сил, мужності нашим воїнам, зцілення усім пораненим і хворим та особливих ласк і щедрот для нашого міста і країни».

З нагоди свята Блаженніший нагородив міського голову Тернополя Сергія Надала Орденом Святителя і Чудотворця Миколая «За відродження духовності в Україні, відданість ідеалам добра та значний внесок у суспільне благо».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21 червня у Тернополі на ...
Наступна новина: Тернопіль: співчуття ...

КОМЕНТАРІ