Оформлення біометричного закордонного паспорту

Оформлення біометричного закордонного паспорту

23.06.22 22:17 13 1024

Сьогодні українці можуть оформити закордонний паспорт біометричного типу різними способами: в найближчому підрозділі Державної міграційної служби, відділі віз і реєстрацій (ВВІР), в Центрі надання адміністративних послуг, а також через паспортно-візових партнерів, наприклад, https://visa1.com.ua/ua/zagranpasport. Якщо ж ви бажаєте отримати закордонний паспорт, перебуваючи закордоном, то можете звернутися в консульство України в країні перебування. Процес отримання буде не таким швидким, як в Україні, але все одно ви отримаєте офіційний біометричний документ і зможете подорожувати без обмежень.

Кому потрібен закордонний паспорт?

Він необхідний для виїзду за межі країни всім громадянам України, в тому числі і дітям. І найголовніше, що дитині його можна оформляти в будь-якому віці. Різниця полягає лише в тому, що дорослій людині закордонний паспорт видається відразу на 10 років, а дитині (до 16 років) тільки на 4 роки, тому його доведеться частіше продовжувати. Але якщо раніше дітей просто вписували в закордонний паспорт батьків, то тепер у кожного свій персональний документ.

Закордонні паспорти старого зразка більше не видають!

Відразу відзначимо, що сьогодні вже не можна оформити закордонний паспорт «книжечку» старого зразка без біометрії. Ви можете подати документи тільки біометричний паспорт. Так, він також має вигляд книжки і повністю ідентичний старому, але головною відмінною рисою є мікрочіп на лицьовій стороні, в якому і зберігається вся ваша біометрія.

Для отримання біометричного паспорту у дорослих і дітей старше 12 років при оформленні сканують відбитки пальців і вносять в базу. Велика перевага для батьків малюків в тому, що діти до 12 років взагалі не зобов'язані бути присутніми при подачі документів для оформлення закордонного паспорту.

Пакет документів

Перелік документів, необхідних для отримання закордонного паспорту регламентований на законодавчому рівні. У нього входить:

  • Заповнена заява-анкета
  • Паспорт громадянина України (для дорослих) або свідоцтво про народження для дітей)
  • Чек на оплату консульського збору та встановлених законодавством платежів
  • Довідку з лікувального закладу, якщо ви оформляєте закордонний паспорт особі, яка не має можливості пересуватися. Можуть додатково знадобитися кольорові фото для сканування
  • При первинному оформленні або обміні старого на новий закордонний паспорт також необхідно надати ідентифікаційний податковий код.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 69)
Наступна новина: Кресло-мешок: стильный и ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
pidortupoy - 24.06.22

Дуже пізнавально. Дякуємо.

аватар країна
black_hellboy69 - 24.06.22

Додав в закладки

аватар країна
Soobakkabim - 24.06.22

реальна тема

аватар країна
NikitaNix - 24.06.22

Нормусь

аватар країна
jakob8 - 24.06.22

підкупила щирість статті

аватар країна
AisaKenzhi - 24.06.22

Сайт супер, побольше бы таких!

аватар країна
den_20 - 24.06.22

Блестящая идея

аватар країна
Ijustkidin - 24.06.22

соглашусь с автором

аватар країна
Ev_Less - 24.06.22

ну, нічо так ... в загальному.

аватар країна
le_con - 24.06.22

Читаєш це і думаєш ...

аватар країна
PIRATESPIRAT - 23.06.22

тема реально стара

аватар країна
Tikhvinsky - 23.06.22

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.

аватар країна
bessoniza - 23.06.22

Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)