Єгор Гордєєв виступив на міжнародному саміті Future of Emerging Europe в Брюсселі

Єгор Гордєєв виступив на міжнародному саміті Future of Emerging Europe в Брюсселі

30.06.22 23:06 0 665

Ведучий «Сніданок з 1+1», продюсер «Твій день» і автор шоу «Твій вечір», Єгор Гордєєв виступив на міжнародному саміті  Future of Emerging Europe в Брюсселі. До події долучились представники з 23-х європейських країн. На запрошення організаторів Єгор взяв участь у дискусійній панелі про інформаційну безпеку.  Як ведучий і продюсер він розповів про те, як українські медіа, зокрема ТБ, живуть і функціонують в умовах війни. Також разом з топовими європейськими експертами обговорювали свободу слова, пропаганду, фейки, як громадянське суспільство і держави борються з ними (або використовують). 

«Дякую організаторам за запрошення. То справді був величезний дискусійний стіл, велика панель. Там були медійники з багатьох країн світу. І не лише медійники – ще вчені, бізнесмени, політики, громадські діячі. Було цікаво. Інформаційна війна в розпалі, вона охоплює не тільки Україну та росію. А й країни Європи, світу. Тому важливо розуміти та нагадувати про факт-чекінг, користування лише перевіреними джерелами», – ділиться Єгор Гордєєв.

Під час неформального спілкування Єгор зустрів багато іноземних колег. Зокрема – головного редактора опозиційного радіо Угорщини. Він розповів українській телезірці як побудував фінансову модель, як можна виживати в угорському медіапросторі, коли ти опозиційне медіа. Також Єгор познайомився з колегами з BBC. Розмовляли, ділились досвідом. 

В рамках саміту відбувся конкурс соціальних програм – понад 20 номінацій в різних категоріях. Премія Emerging Europe Awards — це премія, якою відзначають організації, проєкти та людей за досягнення в розвитку регіону Європи. Єгор нагороджував дівчину з Польщі. 

До речі, Україна завоювала на премії кілька нагород! Обидві з двох можливих в категорії  «Планета» – Проєкт енергоефективності громадських будівель м. Луцька та Майстерня перероблення пластику «EcoREactive». І перше місце забрали Дія.Сity, в категорії «Партнерство» за унікальний внесок у позиціювання України як потужного ІТ-хабу».

Візит Єгора у Брюссель співпав з історичними датами – надання Україні статусу кандидата в ЄС. За день до цього ведучий був у Європарламенті, спілкувався з політиками. Наразі Єгор вже повернувся в Україну і в ефір «Сніданок з 1+1». В ефірі щодня – на ТЕТ і 2+2 та у прямому ефірі YouTube у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00. 

«Важко повертатись в Україну з іншого світу, де війна лише на екранах. Всі пропозиції про майбутнє від нас – заходу сприйматимуться лише їхньою мовою – мовою умовного миру і досить умовного заглиблення у війну. Це не зовсім чесна гра для нас, але чесна для майбутнього. Рано чи пізно все це закінчиться і ми теж почнемо оцінювати комерційні й не комерційні, медійні та громадські проєкти не через війну, а через мир. Словом, умовний Захід розробляє велику медіаплатформу для контрпропаганди, яка покрила б як потреби війни, так і потреби нового мирного світу. Дуже складне, творче і не побоюсь цього слова, інтелектуальне завдання. Йдеться про нову естетику, новий Медіавсесвіт. Сподіваюсь, вдасться», – підсумував Єгор.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 73)

КОМЕНТАРІ