Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди річниці Акту відновлення Української Держави

Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди річниці Акту відновлення Української Держави

01.07.22 09:13 0 6978
30 червня 1941 року, попри спротив німецької окупаційної влади, українські націоналісти проголосили Акт відновлення Української Державності та закликали народ України «не скласти зброї так довго, доки на всіх українських землях не буде створена Суверенна Українська Влада».

Українці створили тимчасовий уряд на чолі з Ярославом Стецьком. Відновлення державності у своєму Пастирському листі підтримав Митрополит Андрей Шептицький. Акт відновлення державності вітали тисячі українців. За кілька тижнів німецька окупаційна влада заарештувала членів уряду та політичного Проводу ОУН і кинула до концтабору.

Однак проголошення Акту засвідчило тяглість державницької традиції. Українці показали силу боротися з будь-якою окупаційною владою, радянською чи німецькою. Акт відновлення Української держави став могутнім поштовхом до створення Української Повстанської Армії. Розгортання масового руху опору.

в час повномасштабного рашистського вторгнення, слова Ярослава Стецька набувають нового значення.

Ми маємо слідувати заповітам наших минувших провідників і «не складати зброї так довго, доки на всіх українських землях не буде створена Суверенна Українська Влада». Українська влада в українському Криму, на українському Донбасі, в українській Таврії.

Я впевнений, що українські Герої-воїни виконають цю волю багатьох поколінь українських патріотів.

Тож хай і для нас зразком будуть історичні приклади, коли українці боролися за своє право бути господарем на своїй землі.

Тисячолітній московський ворог України зникне «як роса на сонці», а московська недоімперія піде у небуття.

Зі святом Вас українці!

Слава Україні!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 3 шага к выбору джинсов
Наступна новина: Чергова рівненська ...

КОМЕНТАРІ