У Рівненській області налагодили канал постачання наркотиків у колонію – підозрюють 7 осіб

У Рівненській області налагодили канал постачання наркотиків у колонію – підозрюють 7 осіб

01.07.22 09:34 0 383
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 7 особам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та пересиланні наркотичних засобів з метою збуту, та у їх передачі у місця позбавлення волі, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства троє ув'язнених, які відбувають покарання у виправній колонії на Сарненщині, залучивши до свого «бізнесу» ще 3 осіб з числа своїх близьких за межами установи, налагодили схему постачання до закладу наркотичних речовин – канабісу, бупренорфіну та метадону. Заборонені речовини надходили співучасникам різними партіями через один з поштових сервісів. Ті їх збирали, формували в одну передачу, яку за винагороду проносив на територію колонії її працівник.

Слідством встановлено кілька епізодів постачання наркотичних речовин таким шляхом.

Усім підозрюваним вже обрано запобіжні заходи: 6 учасникам схеми у вигляді тримання під вартою, ще одну співучасницю суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура вже оскаржує це рішення.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чергова рівненська ...
Наступна новина: У Рівненській області до 3 ...

КОМЕНТАРІ