Найвідоміші та найвідоміші музеї міст України

Найвідоміші та найвідоміші музеї міст України

03.07.22 23:52 1 693

Історики вважають, що у північно-західній Україні сталося зародження слов'ян: полян, древлян, сіверян, тиверців, волинян та інших. Україна має багате минуле. У 9-10 століттях князь новгородський Олег звільнив від гніту хазарського землі дніпровські, де й зародилася Київська Русь. Столицею став Київ-град, яким правили государі із династії Рюриковичів. Україна пізнала панування різних народів, тому навіть у межах одного міста можна побачити пам'ятки та архітектуру різних епох та напрямків.

Мандруючи, туристи зустрічають на своєму шляху неперевершені за красою історичні музеї України, які неодмінно потрібно відвідати: Невицький замок на березі річки Уж, музей Писанка у місті Коломия Івано-Франківської області, Закарпатський музей народної архітектури та побуту в Ужгороді та багато інших. Безперечно, всі вони варті уваги.
Серед безлічі відомих історичних музеїв в Україні відкриті етнографічні музеї просто неба, що дають можливість поринути в атмосферу милому серцю старовини та давнього життя.

Музей «Київська фортеця» (понад сімнадцять тисяч експонатів) представляє відвідувачам історичні цінності України. Це найбільша фортеця, що посідає друге місце у світі за величиною фортифікаційних споруд. У 19 столітті вона називалася «Нова Печерська фортеця», а через сто років, через непотрібність захисної функції, фортецю перейменували і відкрили в ній музей.

У маленькому мальовничому містечку Золочів, що під Львовом, на вулиці Замковій розташувався музей-заповідник «Золочівський замок», збудований у Середні віки. Замок був і королівською резиденцією, і лікарнею, і острогом, і училищем, допоки їм не стала розпоряджатися Львівська галерея мистецтв, і він став музеєм. У Велику Вітчизняну війну біля стін замку було розстріляно фашистами близько 700 ув'язнених. Зараз на цьому місці стоїть каплиця.

Серед безлічі відомих історичних музеїв в Україні відкриті етнографічні музеї просто неба, що дають можливість поринути в атмосферу милому серцю старовини та давнього життя.

Музей народної архітектури та побуту в Пирогово (година їзди від Києва) — це музей, що розгорнувся просто просто неба на 150 га. Тут туристи опиняються в Україні 16–20 століть. Понад тридцять років туристи із задоволенням знайомляться із трьома сотнями експонатів архітектури. Подібні музеї працюють у Переяславі-Хмельницькому (80 км від Києва), у селі Рокині (10 км від Луцька), у Львові та інших містах та областях.

Музеї в Україні – найрізноманітнішої тематики. Вони присвячуються:

  • суднобудуванню (Миколаївський музей суднобудування та флоту);
  • пивоварінню (Львівський музей пивоваріння);
  • аптечній справі (Львівський музей-аптека);
  • дзвонам (Волинський музей дзвонів);
  • в Харкові є Музей сексуальних культур світу.

Загалом в Україні немає часу нудьгувати. Хоч би де бували в цій країні туристи, вони завжди знайдуть, чим зайнятися, як розважитися і з якими музеями познайомитися.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 59)
Попередня новина: Избегайте ...
Наступна новина: Профиль зауфаны: что это ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Buratozzz - 04.07.22

тема реально старая