Хто такий невролог і які хвороби він лікує?

Хто такий невролог і які хвороби він лікує?

04.07.22 10:11 23 1273

Неврологи – це лікарі, які проводять діагностику, профілактику та лікування захворювань центральної та периферичної нервової системи, а також опорно-рухового апарату. До цих фахівців звертаються пацієнти різного віку. У практичній діяльності неврологи орієнтуються на сучасні техніки та методи виявлення патологій та їх усунення. Для лікування застосовуються ефективні та безпечні лікарські препарати, а також спеціальні інструменти. При необхідності пацієнти скеровуються на операції. До речі, якщо вас цікавить консультація невролога у Хмельницькому, то записатися до нього на прийом ви можете на сайті nevrologbilan.in.ua.

Невролог: що лікує?

Загальні захворювання:

  • Болі в спині та шиї. Вони можуть виникати на тлі травм, а також перевантажень, протрузій, остеохондрозу та інших патологій на тлі здавлення спинного мозку.
  • Болі в голові та обличчі. Такі патологічні стани часто є первинними. Це означає, що вони не пов'язані з порушеннями, що спровокували їх, і виникають самі по собі. До таких болів відносять, наприклад, мігрень та головний біль напруги. Також виділяють і дискомфорт, що виник на тлі уражень черепа та хребта, інфекційних процесів, а також травматичних ушкоджень. Болі можуть бути спровоковані і скасуванням лікарських засобів після їх тривалого прийому.
  • Запаморочення. Ці патології можуть виникати внаслідок порушення кровотоку або ураження вестибулярного апарату. Стану небезпечні для пацієнта як самі собою, а й через ряд наслідків. Запаморочення здатні призвести до втрати рівноваги, падіння та отримання травм.
  • Слабкість у кінцівках. Може відчуватися як в окремих м'язах, так і відразу в обох ногах та руках. Розвиватися м'язова слабкість здатна раптово чи поступово. Нерідко вона доповнюється іншими ознаками. Зазвичай спровокована дана патологія здавленням спинномозкових корінців або спинного мозку.
  • Патології нервової системи. Неврологи забезпечують нормальну роботу як усієї системи загалом, і окремих її елементів.
  • Захворювання внутрішніх органів. До їхньої діагностики, профілактики та лікування також нерідко залучають неврологів. Зумовлено це тим, що такі захворювання часто виникають на тлі уражень нервової системи.

Захворювання головного мозку:

  1. Інсульт. Лікарі-неврологи не лише усувають наслідки порушеного кровообігу головного мозку, а й запобігають цьому небезпечному стану.
  2. Епілепсія. Лікуванням цього захворювання займаються неврологи-епілептологи. Для епілепсії характерні напади як мимовільних судом, під час яких пацієнт може завдати собі шкоди.
  3. Хвороба Альцгеймера. Також цей нейродегенеративний процес називають сенільною деменцією. Зазвичай він виникає у пацієнтів віком від 65 років і супроводжується порушенням рухових функцій, пам'яті, координації, мови та ін. Також до симптомів хвороби Альцгеймера відносять апатію, порушене сприйняття навколишнього світу, втрату найпростіших побутових навичок. Сьогодні неврологи не мають способів усунення патології, але здатні загальмувати її розвиток і зберегти максимально можливий рівень життя хворого.
  4. Хвороба Паркінсона. На лікуванні цієї патології спеціалізуються неврологи вузької спеціалізації – паркінсологи. Лікарі також не здатні позбавити пацієнта захворювання, але можуть призупинити його розвиток. Хвороба прогресує повільно. Вона являє собою дегенеративний процес у структурах головного мозку, які відповідають за м'язовий тонус, керування позою та різними рухами. До основних симптомів хвороби Паркінсона відносять нестійке становище, скутість у м'язах, обмеження обсягу рухів, психічні розлади, а також вегетативні порушення.
  5. Наслідки психоемоційної перенапруги. Лікарі-неврологи допомагають пацієнтам з порушеннями сну (у тому числі безсонням) та артеріальною гіпертензією.

Вроджені захворювання:

  • Синдром Туретта. Для нього характерні різні тики (моторні та вокальні).
  • Лейкодистрофія. Ця патологія проявляється припадками, погіршенням зору та слуху, недоумством. Перші ознаки порушень можуть виявитися вже в дітей віком дошкільного віку.
  • Сирингоміелія. Це захворювання небезпечне тим, що може спричинити інвалідизацію пацієнтів молодого та середнього віку. Воно є прогресуючим і вражає довгастий та спинний мозок.
  • Синдром Крузона. Ця генетична патологія зустрічається рідко та характеризується зрощенням кісток черепа. Для неї характерні не тільки порушення зору та слуху, а й естетичні недоліки (гачкуватий ніс, нестандартна форма голови та ін.).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 68)
Попередня новина: Котушки Shimano – переваги ...
Наступна новина: 5 преимуществ вязания ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
djordan_belfort - 04.07.22

мудро

аватар країна
Nikita9595 - 04.07.22

Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт

аватар країна
true_fun - 04.07.22

Вот так история!

аватар країна
PavelMegaFon - 04.07.22

відмінна інфа

аватар країна
Furthr - 04.07.22

Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!

аватар країна
Lyntik102 - 04.07.22

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС

аватар країна
sowl13 - 04.07.22

Після прочитання навіть мені тема стала цікава.

аватар країна
Mikle1990 - 04.07.22

Мені нарвится стиль викладу

аватар країна
Nyamh - 04.07.22

було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!

аватар країна
greetingsmrm - 04.07.22

Хе-хе, мій перший коммент :)

аватар країна
KirillYudilevich - 04.07.22

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
red_blue - 04.07.22

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.

аватар країна
OPanon - 04.07.22

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
girslover - 04.07.22

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
Seeknopeek - 04.07.22

Супер-пупер!

аватар країна
lisrnd - 04.07.22

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
Kukariot - 04.07.22

Прямо навіть не віриться

аватар країна
lwkey - 04.07.22

Реальная тема

аватар країна
Etil_Thuzad - 04.07.22

Вот это да!

аватар країна
Moon_Ayuaeyaeya - 04.07.22

Актуальна і свіжа інфа

аватар країна
mnogoneznal - 04.07.22

чего тока не придумают...

аватар країна
Reepleee - 04.07.22

Абсолютно согласен

аватар країна
meetsevilbad - 04.07.22

Интересует размещение рекламы на вашем сайте.