У Рівненській області прокуратура повернула землю,розташовану на території Шубківської громади

У Рівненській області прокуратура повернула землю,розташовану на території Шубківської громади

06.07.22 13:23 0 625
Рішенням Рівненського районного суду задоволено позовну заяву Рівненської окружної прокуратури в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру у Рівненській області та двох громадян про визнання недійсним наказу, скасування запису про державну реєстрацію та витребування земельної ділянки площею 2 га.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що у 2019 році жителька одного з населених пунктів області, яка раніше вже використала своє право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, звернулась до ГУ Держгеокадастру у Рівненській області із заявою про приватизацію 2 га землі на території Шубківської сільської ради, з тим же цільовим призначенням.

У подальшому вказана земельна ділянка продана іншій особі.

Суд погодився з доводами прокурора щодо порушення вимог земельного законодавства та зобов'язав відповідачку повернути землю.

Крім того, за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури, наразі триває досудове розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства, пов'язаного з подвійною приватизацією цієї ділянки (ст. 190 КК України).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фахівці вивчають причину ...

КОМЕНТАРІ