У Тернополі на спільній нараді головам ОСББ і управителям багатоквартирних будинків нагадали про приведення укриттів у належний стан

У Тернополі на спільній нараді головам ОСББ і управителям багатоквартирних будинків нагадали про приведення укриттів у належний стан

24.07.22 09:28 0 294
Днями в Українському Домі відбулася нарада з головами тернопільських ОСББ і управителями багатоквартирних будинків щодо приведення в належний стан укриттів у місті для населення.

«Ми є свідками того, що росія стає ракетним терористом, знищуючи мирне населення та бомбардуючи мирні міста. першочергове завдання зробити максимальну кількість укриттів та переробити діючі приміщення, де це можливо відповідно до норм, під укриття. Мешканці мають бути убезпеченні як в нічний час, так і в денну пору доби. Літня пора також дозволяє проводити ремонти і створювати нові укриття у закладах дошкільної освіти та школах. Будуть нові укриття і в центральній частині міста, - розповідає міський голова Сергій Надал. - На нараді поставлено завдання управителям будинків, зокрема, ЖЕКам та ОСББ, перетворити очистити укриття від сміття та ознакувати захисні споруди. По місту також будуть встановлені дорожні вказівники із зазначенням адрес укриттів».

Важливо, що в жодному разі підвальні приміщення будинку не можуть бути зачиненні під час сигналу повітряної тривоги, відтак для цього повинна бути відповідальна людина, яка їх відкриє. Для проведення впорядкування сховищ управителям будинків надано час, згодом виконані роботи перевірятимуть спільно з ДСНС та поліцією.

Однак, винятком, коли укриття може бути закрите для сторонніх осіб, є медичні заклади, адже вони призначені для медперсоналу і хворих, а також дитячі садочки, які використовують виключно для евакуації дітей під час відвідування закладу дошкільної освіти.

Нагадаємо жителям та гостям міста, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.

Інформація щодо укриттів постійно моніториться та оновлюється.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутатами затверджено ...
Наступна новина: У Тернополі створили ...

КОМЕНТАРІ