У Рівненській області чоловіка підозрюють у поширенні інформації про ЗСУ

У Рівненській області чоловіка підозрюють у поширенні інформації про ЗСУ

30.07.22 08:34 0 316
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 21-річному жителю Івано-Франківщини повідомлено про підозру у поширенні інформації щодо розташування об'єктів Збройних Сил України та їх ідентифікацію на місцевості, коли така інформація не розміщувалася у відкритому доступі, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Зокрема, за даними досудового розслідування, зловмисник "зливав" білоруським правоохоронцям інформацію про розташування блокпостів, дислокацію і переміщення живої сили і техніки ЗСУ, а також інших військових формувань на території західної України.

Крім того, встановлено, що інформатор передавав дані ворогу під час особистого спілкування. Для цього він незаконно перетнув державний кордон України із білоруссю.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ УСБУ в Рівненській області, за оперативного супроводу оперативних підрозділів органу безпеки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 липня у Тернопільській ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ