В Тернополі інформаційна довідка щодо одержання різних видів допомог на проживання внутрішньо переміщеним особам

В Тернополі інформаційна довідка щодо одержання різних видів допомог на проживання внутрішньо переміщеним особам

30.07.22 08:38 0 308
Внутрішньо переміщені, які претендують на грошову допомогу від держави та міжнародних організацій, мають отримати статус внутрішньо переміщеної особи, а саме: одержати довідку відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» (із змінами).

Допомога для внутрішньо переміщених осіб з державного бюджету надається відповідно до Порядку використання коштів державного бюджету для надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332.

За березень – квітень допомогу отримують люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополя, а також з територій активних бойових дій, а саме Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ (Розпорядження КМУ № 204 від 06 березня 2022 року) і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Починаючи з травня, така допомога надається ВПО:

* які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

* ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Дію.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

УВАГА! Оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) – https://cutt.ly/tGn90L2.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Розмір допомоги для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць, для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ