Міський голова Сергій Надал перевірив облаштування укриттів у житлових будинках на вул. Леся Курбаса у Тернополі

Міський голова Сергій Надал перевірив облаштування укриттів у житлових будинках на вул. Леся Курбаса у Тернополі

30.07.22 08:22 0 274
Цими днями у Тернополі триває перевірка стану готовності наявних укриттів та влаштування нових сховищ з метою організації захисту населення в умовах воєнного стану.

Відтак, 28 липня міський голова Сергій Надал оглянув стан готовності захисних споруд у житлових будинках, що на вул. Леся Курбаса, 2, 4, 6. Зокрема, за цими адресами надходили звернення від мешканців будинків з проханням здійснити перевірку укриттів.

«Управителі житлових будинків отримали завдання та працюють над тим, аби максимально підготувати підвали, зробити з них укриття, де можна перебувати під час повітряної тривоги. Зокрема, винести сміття, розчистити підвал, зробити маркування та підготувати їх до перебування мешканців у випадку ракетної небезпеки, – зазначив Сергій Надал. – проінспектували три будинки, на стан сховищ у яких раніше скаржились мешканці. Наразі ці приміщення розчищені, підготовлені, усередині є вода, необхідний набір інструментів і зроблено маркування укриттів. Окрім того, балансоутримувачі разом з прибиранням мають забезпечити дератизацію та дезінфекцію приміщень за необхідності, а де це не зроблено – прохання інформувати. Також звертаємось до мешканців з проханням долучитись до прибирання та влаштування безпечних місць у своїх будинках».

Міський голова додає, у кожному будинку повинна бути відповідальна людина, яка під час оповіщення сигналу «Повітряна тривога» зможе відкрити підвал. Це важливо, щоб будь-хто із громадян, хто перебуватиме близько до укриття, також мав змогу перейти у безпечне місце.

Наголошуємо, що підвальні приміщення не призначені для складування відходів. Також інформуємо, що при необхідності представники обслуговуючих підприємств можуть демонтувати перестінки, які збудовані самими мешканцями.

Нагадуємо, що у цих приміщеннях має право сховатись будь-хто, не лише мешканці того чи іншого будинку, а й люди, які проходять неподалік під час повітряної небезпеки.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: понад 100 ...
Наступна новина: У Рівненській області 10 ...

КОМЕНТАРІ