До 15 років з конфіскацією майна загрожує жителю Рівненщини за державну зраду

До 15 років з конфіскацією майна загрожує жителю Рівненщини за державну зраду

02.08.22 08:10 0 366
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Рівненщини, якому інкримінують державну зраду та незаконне зберігання бойових припасів

(ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, будучи завербованим агентом, займався збором інформації про військовослужбовців з числа рядового та офіцерського складу кількох українських підрозділів. Зібрані дані він передавав офіцеру запасу держави-окупанта для проведення підривної діяльності проти України. За даними слідства ворог планував ліквідацію високопоставлених офіцерів одного із військових формувань.

Крім того, під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого у нього виявлено та вилучено 17 набоїв до вогнепальної зброї.

Чоловік наразі перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі 1-5 серпня у ...
Наступна новина: На Рівненщині лікаря ...

КОМЕНТАРІ