На що звертати увагу при виборі посуду для приготування

На що звертати увагу при виборі посуду для приготування

12.08.22 23:54 5 423

Мінімальний набір посуду потрібен у кожному будинку, навіть якщо люди рідко готують. Якщо в сім'ї є любителі складних страв, то без комплекту якісних каструль, сковорідок та інших корисних кухонних пристосувань не обійтися.

Щоб придбати відповідний кухонний інструмент, не обов'язково довго ходити по магазинах - достатньо придбати один або кілька готових наборів посуду. А зробити це ви можете в інтернет-магазині Top-Posuda на сайті top-posuda.com за вигідними цінами.

Комплектація

Найчастіше зустрічаються набори каструль та набори сковорідок, а ось каструлі зі сковородами комплектують рідко. Іноді до наборів посуду бонус входять кухонні аксесуари.

У базовий набір каструль зазвичай входять три предмети: велика каструля на п'ять-шість літрів, середня - на два-три літри та літрова каструлька або ківш. Це мінімум, без якого не обійтись.

У набори з чотирьох-п'яти предметів додатково можуть входити каструлі більшого та/або меншого розмірів, каструлі з низькими та/або високими бортами.

Базовий набір сковорід складається, як правило, з двох предметів: великої сковороди діаметром 26-28 см і середньої - діаметром 20-24 см. Рідше зустрічаються комплекти з трьох предметів, до яких додатково входить мала порційна сковорода діаметром 15-18 см.

Матеріали

Сучасний посуд роблять з литого або штампованого алюмінію з антипригарним покриттям, нержавіючої сталі з антипригарним покриттям і без покриття, чавуну з емаллю і без нього, металевого сплаву з деякими видами емалей.

Найпопулярніший - антипригарний посуд, на ньому виходять чудові страви при мінімумі зусиль та кулінарних навичок. Єдиний, на мій погляд, її недолік — нетривалий термін служби: навіть дорогий і якісний посуд при щоденному використанні та частому митті посудомийної машини не прослужить більше двох-трьох років.

Для дому краще вибирати сковороди із литого алюмінію. У порівнянні зі штампованими вони міцніші і товстіші, щільніше прилягають до плити і рівномірніше розподіляють тепло.

Посуд з нержавіючої сталі без покриття найчастіше вибирають професійні кухарі, тому що її легко доглядати і вона практично не вбивається. Набір сталевих каструль ідеально підійде для домашньої кухні, а до сковороди з нержавіючої сталі, якщо ви ними раніше не користувалися, потрібно буде звикнути.

По-перше, при використанні сталевих сковорід необхідно суворо дотримуватись температурного режиму - якщо покласти продукт на недостатньо розігріту поверхню, він прилипне і страва буде зіпсована. А по-друге, сталь важча за алюміній, і це треба враховувати.

Набір посуду з антипригарним покриттям

Перевага сучасного алюмінієвого та сталевого посуду - багатошарове капсульоване дно, яке додає теплоємності та сприяє рівномірному прогріванню.

Набори чавунного посуду - досить рідкісне явище, найчастіше такі вироби продаються по одному.

При виборі кухонного посуду слід дотримуватися правил: чим товще дно, тим рівномірніше буде прогрів і тим менше їжа пригорятиме на будь-якій плиті.

Найкраще для приготування їжі підходить посуд із капсульованим багатошаровим дном. Підбираючи посуд для індукційних варильних поверхонь, важливо звертати увагу на спеціальний значок, який говорить про наявність вбудованого на дно феромагнітного диска.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 60)
Попередня новина: Польза конопляного чая
Наступна новина: Ортопедична продукція ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Zooholder - 13.08.22

хорошая идея.

аватар країна
Lapa24 - 13.08.22

ух ти...

аватар країна
TuM4uK - 13.08.22

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.

аватар країна
milkbaka - 13.08.22

интересно. только название какое-то несерьезное.

аватар країна
Ultimatecomicsman - 13.08.22

ух ти як крууууууууууутооооооо))