Переваги та недоліки газової варильної поверхні

Переваги та недоліки газової варильної поверхні

13.08.22 22:38 0 511

Не секрет, що хороша господиня проводить на кухні чимало часу. Від того, наскільки добре та зручно обладнане це приміщення залежить кількість сил та часу, витрачена на приготування смачного обіду. Саме тому при облаштуванні нової кухні чи ремонтних роботах виникає питання: що краще вибрати: газову варильну панель чи газову плиту?

Що краще вибрати?

Однозначну відповідь дати досить складно. Все залежить від того, які цілі та завдання ставить перед собою людина. Вибір у цьому випадку залежить від багатьох параметрів:

  • розміри та планування кухні;
  • вартість приладу;
  • частота використання;
  • важливість наявності духової шафи;
  • кращий тип живлення: газ, електрика чи індукція;
  • габаритні розміри та вага приладу;
  • простота монтажу.

Варильна панель: плюси та мінуси

Газові варильні поверхні стають все більш популярною альтернативою традиційним плитам. На ринку побутової техніки представлені різні модифікації, від газових до індукційних або змішаних.

Переваги

  1. Варильна поверхня суперкомпактна, особливо за товщиною. Її можна розташувати буквально на будь-якій стільниці, а простір під нею використовувати для облаштування поличок та скриньок. Це просто ідеальне рішення для маленьких кухонь. Якщо немає потреби в постійному використанні духовки, можна придбати окрему компактну модель і зберігати її в коморі, дістаючи при необхідності.
  2. Кухонні панелі гарні. Можна підібрати ідеальний варіант під будь-який дизайн. Поверхня виглядатиме просто невід'ємною частиною стільниці – стильно та оригінально.
  3. Варильні поверхні досить легкі в обслуговуванні. Для щоденного прибирання потрібно просто протерти панель звичайною м'якою ганчірочкою. Особливо це стосується тих моделей, які виготовлені зі скла або склокераміки.
  4. Панелі встановлюються незалежно. Немає жодної необхідності розташовувати її над духовкою. Останню можна розмістити взагалі в іншій стороні кухні. А якщо господиня не користується духовкою, її можна і зовсім не купувати.

Мінуси

  • Щоб самостійно встановити варильну поверхню, доведеться чимало попрацювати. Для неї доведеться випиляти в стільниці спеціальний отвір, уважно підігнати всі розміри і тільки потім займатися монтажем та підключенням. Крім того, для правильної та довгої роботи необхідно забезпечити хорошу систему вентиляції безпосередньої шафи. В іншому випадку панель швидко зіпсується, а меблі від надлишкового тепла можуть і спалахнути.
  • Для вбудованої техніки передбачені спеціальні меблі. Якщо її немає, доведеться додатково витратитись на покупку кухонного гарнітура.
  • Якщо ви вирішили купити панель і духову шафу, що працюють на газу, вбудовувати їх буде складно. Кожен із пристроїв потребуватиме окремого газового шлангу. Потрібно буде викликати майстра газового господарства та замовляти окремий проект. Застосування різноманітних двійників та роздільників категорично заборонено.
  • Хороша варильна панель коштує досить дорого. Плюс до цього додайте вартість духовки, що вбудовується. Отримана сума може не порадувати. Потрібно пам'ятати, що, швидше за все, доведеться витратитися ще й на установку.
  • Класична варильна поверхня, виконана зі скла або склокераміки, не здатна витримати загальну вагу понад 15–17 кг. Причому на кожну конфорку можна буде поставити трохи більше 5-6 кг. Так що якщо ви звикли варити компоти відрами, такий варіант точно не підійде.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 54)
Наступна новина: Преимущества ...

КОМЕНТАРІ