Жителька Рівненщини постане перед судом за виправдовування злочинів агресора

Жителька Рівненщини постане перед судом за виправдовування злочинів агресора

14.08.22 08:28 0 308
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Кузнецовського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно проросійсько налаштованої жительки Вараша, якій інкримінують заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, сповідуючи наративи російської пропаганди, у категоричній формі спростовувала вбивства збройними силами російської федерації цивільних громадян у м. Буча Київської області під час його окупації, обстріли залізничного вокзалу міста Краматорськ на Донеччині, а також вчинені російськими військовими звірства, мародерства, знищення житлових будинків та об'єктів цивільної інфраструктури, тим самим заперечуючи збройну агресію російської федерації проти України.

Досудове розслідування здійснювало УСБУ в Рівненській області.

Загалом, за час широкомасштабної агресії рф в Україні, до суду скеровано вже 5 обвинувальних актів стосовно жителів Рівненщини за фактами заперечення ними збройної агресії окупанта та ще 4 – за колабораційну діяльність.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ