У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили особливості співпраці в умовах воєнного стану

У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили особливості співпраці в умовах воєнного стану

25.08.22 13:10 0 261
Очільник обласної прокуратури Андрій Рудницький провів координаційну нараду, участь у якій взяли перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін, керівники ГУ НП в області, УСБУ в Рівненській області, ТУ ДБР, а також очільники інших підрозділів правоохоронних органів та начальник ДПС в області. На нараді, зокрема, обговорили проблемні аспекти та шляхи покращення взаємодії силових структур у виявленні, фіксації, розкритті та ефективному досудовому розслідуванні злочинів, пов'язаних із воєнним вторгненням, а також забезпечення громадського порядку в регіоні.

«Безумовно, в центрі уваги правоохоронців Рівненщини нині питання національної безпеки нашої держави, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. З початку року, завдяки нашій злагодженій роботі, зареєстровано 131 кримінальне провадження цієї категорії, 23 з них вже скеровано з обвинувальними актами до суду. Крім того зареєстровано 6 кримінальних проваджень за фактами відчуження споруд цивільного захисту, що в нинішніх умовах просто неприпустимо», - зазначив Андрій Рудницький.

Крім того, з початку активної фази збройного конфлікту розпочато 26 кримінальних проваджень стосовно ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, 8 з яких вже скеровано з обвинувальними актами до суду. Максимум зусиль нині спрямовано також на викриття і розслідування фактів незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

В центрі уваги правоохоронців Рівненщини питання протидії кримінальним правопорушенням, пов'язаним з незаконним використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги.

Актуальною залишається боротьба з організованою злочинністю. Зокрема, цьогоріч до суду скеровано 12 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях цієї категорії.

Також триває робота щодо протидії корупційним злочинам та надання правової оцінки правомірності використання бюджетних коштів. Завдяки скоординованим діям до суду скеровано вже 76 обвинувальних актів стосовно корупційних злочинів та 24 щодо зловживань у бюджетній сфері.

Учасники координаційної наради дійшли висновку про необхідність посилення співпраці між правоохоронними відомствами та затвердили ряд заходів, спрямованих на забезпечення правопорядку в регіоні в умовах воєнного стану, невідворотності покарання за вчинення кримінальних правопорушень та відновлення порушених прав і законних інтересів громадян та держави.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Онлайн-трансляція ...
Наступна новина: Щоб посилити українську ...

КОМЕНТАРІ