Чи зможе Україна навчатися під звуки тривог,скориставшися досвідом Ізраїлю?

Чи зможе Україна навчатися під звуки тривог,скориставшися досвідом Ізраїлю?

01.09.22 01:39 0 522

Уже через кілька днів буде розпочато новий навчальний рік. Ще не забули батьки та діти пандемію та карантинні обмеження, як були вимушені постати перед новими більш серйозною проблемою – повномасштабною війною. І виникає багато питань, а найголовнішим з яких являється саме організація якісного освітнього процесу в умовах війни. А дізнатися останні новини України ви можете на сайті https://zahid.espreso.tv за декілька хвилин.

Досвід Ізраїлю

На сьогоднішній день, дуже часто згадують Ізраїль, який зумів в умовах війни, організувати освітній процес. Уразі ракетних обстрілів люди ховаються у кімнатах з армованого бетону, де є віконні рами з металу, а також на випадок застосування противником хімічної зброї – облаштована вентиляція.

Якщо у старих будинків немає такої кімнати для укриття, то одне сховище може функціонувати на декілька будинків. Процес переміщення в захищене місце в Ізраїлю уже відпрацьований до автоматизму і вже займати лише кілька хв, неважливо чи це відбувається в навчальних закладах, в приватному секторі чи на робочих місцях.

Школи можуть перейти на дистанційне навчання, якщо ситуація в країна чи місці може загостритися. І будь-яка дискусія на ці теми не проводиться, бо безпека дітей завжди стоїть на першому місці. І в таких умовах в Ізраїлю виросло та вивчилося не одне покоління.

Навчання в Україні

Повномасштабна війна в Україні триває уже пів року, а половина з цього часу припало на літні канікули. Саме тому, досвіду навчання в умовах війни Україна ще немає. І в даній ситуації актуальним міг би стати досвід пандемії COVID-19, коли учні декілька разів на рік переходили на онлайн-навчання.

В умовах, коли інтернет працює безперебійно на територіях, які контролює український уряд, а запустити ракети можуть куди завгодно, навіть у школу, дистанційне навчання могло б з легкістю стати альтернативою для традиційного. Проте уряд вирішив інакше і навчання буде змішаним.

Зможуть продовжити навчання у звичайному режимі школи, які облаштували укриття. Діти вчитимуться позмінно, якщо не вистачатиме місць у сховищах. Переводити дітей на онлайн-навчання можуть, якщо немає взагалі безпечного місця де можна пересидіти повітряну тривогу, або відбуватимуться посилені обстріли в області чи районі.

Проте, у будь-якому випадку рішення про навчання своїх дітей прийматимуть саме батьки. А їх думки розділилися 50х50. Половина батьків хоче, щоб їхні діти навчалися офлайн, адже безпечніше та спокійніше саме вдома. А половина бажає відновлення повноцінного навчання, тому що декому немає на кого лишити дитину вдома, або вони вважають, що ті знання, які дитина здобуває дистанційно значно відрізняються від тих, які вона отримує очно.

Також батьки, які виступають проти онлайн навчання, стверджують, що дітям необхідне саме живе навчання з вчителями та ровесниками. А уже третій рік поспіль онлайн навчання позбавляє їх цього та негативно позначується на їх психологічний стан.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 73)
Попередня новина: Домашній кінотеатр: ...
Наступна новина: З 1 вересня у Тернополі на ...

КОМЕНТАРІ