Піца - не тільки смачне,але і дивовижне блюдо

Піца - не тільки смачне,але і дивовижне блюдо

02.09.22 23:46 1 534

Вже від одного слова «Піца» у дитини з'являється посмішка на обличчі. Ця страва стала настільки популярною і впевнено увійшла в наше життя, що стала невід'ємною частиною як повсякденного обіду, так і дружньої посиденьки, святкового меню. А адже перша піца з'явилася дуже давно, ще в стародавні часи. Тоді єгиптяни і римляни готували нечно подібне піцее, але на звичайних коржиках. Сьогодні приготуванням цієї страви займаються професійні кухарі-піцейола. Вони пропонують, як стандартний набір всесвітньо відомих найменувань, так і придумують нові, але обов'язково смачні поєднання. Якщо хочете спробувати справжню смачну піцу від італійських кухарів, переходьте за посиланням та замовляйте.

Які бувають піци?

Почнемо з того, що піци можна розділяти піцу не тільки за назвою (Маргарита, Гавайякая, Пепероні, Карбонара, Чотири сиру, чотири сезони, Дьябло і т. д), але і за:

  • Інгредієнтами: м'ясні, фруктові, з морепродуктами
  • Походженням: італійська, іспанська, мексиканська, неаполітанська, Середземноморська
  • Розміром: 30 см в діаметрі, 40 см, 50 і т. д. Некторие кафе примудряються пропонувати своїм клієнтам навіть метрові піци! Все можливо, адже все в руках кухарів.
  • Формою: кругла (традиційна), квадратна, прямокутна і т. д.
  • Характером виготовлення: відкрита, закрита.

Цікаві факти

Середня ціна однієї звичайної піци в Україні або Європі становить близько 10-15 доларів, але є і позамежні ціни. Наприклад, в Італії в Салерно піца Louis XIII обійдеться вам в 12000 доларів. Таке блюдо зможуть дозволити собі далеко не всі. Чим пояснюється така ціна? По-перше, для неї готується спеціальне тісто, яке витримується особливим способом. По-друге, піццейола особисто приходить готувати страву до вас додому. По-третє, в числі інгредієнтів такої піци три види ікри, Норвезькі омари, Австралійська рожева сіль з річки Мюррей і сир буфала моцарелла.

Але і ця ціна не межа. Є кухарі, які змогли побити і такий рекорд, запропонувавши піцу за 100 000 доларів. У числі інгредієнтів шафран, рідкісні блакитні омари, тісто на колекційному шампанському, ікра бедугі, золото, фуагра та інші вишукування і делікатеси.

А найбільшу піцу в світі приготували кухарі в 2012 році, її площа склала більше 1261 квадратного метра.

Не обійшлося без піци і в космосі, в 2001 році її доставка на міжнародну космічну станцію обійшлася в мільйон доларів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 62)
Наступна новина: AGRAIN - Здоровый и богатый ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
hekixo - 03.09.22

С уводольствием пожал бы автору руку, его сайт - чудо.