Криптовалюта Ріпл (XRP): особливості,ціна та прогнози

Криптовалюта Ріпл (XRP): особливості,ціна та прогнози

03.09.22 00:03 0 497

Окрім відомих криптовалют Біткоіну та Ефіру існує велика кількість інших віртуальних валют, які заслуговують не меншої уваги. XRP є однією із них. У цій статті розповімо історію виникнення, її особливости, ціну та прогноз Ріпл.

Історія виникнення криптовалюти Ріпл

Роком створення віртуальної валюти Ріпл (XRP) вважається 2005 після того, як була розроблена платіжна система під назвою Ripplepay. Проте до 2016 року про цю криптовалюту та її переваги мало хто знав, тому і вартість її залишалася досить низькою. 

Розвиток платіжної системи Ripplepay продовжувався до 2011 року, допоки керівництво не прийняло рішення почати розробляти децентралізовану мережу без майнингу. Кількома роками пізніше була заснована компанія під назвою Ripple Labs - децентралізована система, метою якої було забезпечення зручного обміну валюти. З 2014 року з нею почали співпрацювати відомі великі банки, через що криптовалютою Ріпл почали більш активно користуватися, адже вона була одиницею для сплати комісій. У 2016 році була рекордна кількість купівлі криптовалюти Ріпл, ціна якої все ще була низькою, а роком пізніше стався справжній бум у придбанні цієї валюти. 

З 2018 року токену Ріпл дали назву XRP для того, щоб користувачам було легче розуміти різницю і розділяти ці 2 проекти.

Які особливості XRP?

Нижче пропонуємо ознайомитися з деякими особливостями криптовалюти XRP:

  • криптовалюта XRP є нативною монетою проекту Ріпл;
  • емісія монети - 100 млрд, які випустили при запуску мережі;
  • криптовалюту не можна надіслати без тегу призначення;
  • криптовалюта використовується в якості одиниці розрахунку в RippleNet - міжбанковій системі зв'язку.

Зміни в ціні криптовалюти XRP?

Після буму 2017-го року ціна XRP піднялась до 2.78 доларів у січні 2018 року. Після чого почалось різке падіння Ріпл, курс якої досяг 26 центів влітку того ж року. 

Зараз вартість монети тримається біля позначки 40 центів.

Які прогнози на криптовалюту Ріпл?

Зараз проходить судебний процес із SEC, тому дуже важко точно зрозуміти майбутнє Ріпл, прогноз на яку експерти все ж намагаються дати. Проте, при будь-якому кінцевому результаті вирішення ситуації, криптовалюта була і продовжує бути однією з найулюбленіших валют інвесторів.

Тому не дивно, що провідні експерти такі, як Wallet Investor, TradingBaest, Coin Price Forecast та інші прогнозують рост XRP у наступному році.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 56)
Наступна новина: Стевія Green Leaf при ...

КОМЕНТАРІ