Як вибрати глибинний вібратор для бетону?

Як вибрати глибинний вібратор для бетону?

03.09.22 01:30 18 507

Комусь може здатися, що для покупки глибинного вібратора зовсім не потрібно в них розбиратися, проте це не зовсім так. Трапляється, що після придбання люди виявляють, що замовлений глибинний вібратор не до кінця справляється з поставленим завданням або зовсім не підходить. Для того, щоб мінімізувати кількість таких випадків, була написана ця стаття, в якій докладно розповідається, як вибрати та вібратор купити для бетону, який вам потрібний.

Який діаметр вібронаконечника глибинного вібратора вибрати і в чому різниця?

Деякі покупці під час придбання глибинного вібратора помилково вибирають вібронакінечник за його ціною або вагою. З погляду споживача логіку вибору зрозуміти можна, адже товар із найменшою вартістю завжди привабливіший, а менша вага приладу гарантує зручність експлуатації.

Але завжди потрібно пам'ятати про те, що саме від діаметра вібронаконечника залежить продуктивність самого вібратора. Купуючи вібронакінечник меншого діаметра, ви повинні усвідомлювати, що в нього буде і менший радіус впливу на бетонну суміш.

Дуже часто люди дивуються, чому глибинний вібратор вібрує так повільно. Проте відповідь проста - бо діаметр вашого вібронаконечника не дозволяє вібрувати бетонну суміш активніше.

Порівняйте самі: вібронечник з діаметром 51мм має радіус дії – 30 см у той час, як булава 28мм – лише 18 см.

Ви можете задуматися, навіщо тоді потрібні вібронаконечники невеликих діаметрів? Справа в тому, що іноді крок армування не дозволяє використовувати вібронакінечники великих діаметрів, і будівельники змушені використовувати обладнання з наконечниками 38 або навіть 28мм.

Для того, щоб з'ясувати, який вібронакінечник підійде для конкретного випадку, потрібно лише крок армування (в мм) розділити на 1,5. Якщо вібронаконечник матиме діаметр менший результату, що вийшов, він вам підходить.

Рукав (гнучкий вал/шланг) глибинного вібратора якої довжини вибрати?

Це не така складна частина вибору, але й тут варто обговорити деякі нюанси. Довжина рукава визначається завданням, яке стоїть перед глибинним вібратором. Якщо вони мають вібрувати залізобетонну плиту, глибиною 50 см або фундамент приватного будинку, то з цим завданням впорається вібратор з довжиною рукава від 0,5м.

Якщо Вам доведеться вібрувати стіни, колони та ін., то знадобиться вібратор з великою довжиною рукава (3м; 4,5м; 6м; 9м; 15м і тд.).

Немає сенсу переплачувати за вібратор з більшою довжиною рукава, якщо Вам не потрібне формування бетону на великій глибині.

Якщо електричний, то який саме?

Незважаючи на всі плюси пневматичного обладнання, найчастіше будівельні майданчики пристосовані саме для використання електроприладів і будівельники зупиняють свій вибір на електричних глибинних вібраторах.

Вони більш зрозумілі в підключенні і, зрештою, відновити кабель здається набагато простіше, ніж пневматичну лінію. Однак який вибрати, якщо їх безліч?

Глибинний вібратор із гнучким валом (класичний) чи високочастотний глибинний вібратор?

Глибинні вібратори з гнучким валом відрізняються від високочастотних вібраторів конструкцією: вони складаються з двигуна, до якого приєднується гнучкий вал (шланг) і вібронакінечник. Такий комплект важчий, оскільки складається з:

  • Зовнішнього асинхронного електродвигуна з робочою напругою 50Гц. Такий двигун у рази важчий за двигун, який використовується у високочастотних вібраторах (вбудований у вібронаконечник асинхронний електродвигун з робочою напругою 200Гц).
  • Тяжкого рукава, який є гнучкий вал. Він складається з армованого металевою спіраллю шланга та сталевого сердечника. Ці складові роблять такий рукав істотно важчим за рукави високочастотного глибинного вібратора, який складається з армованого тонкою металевою сіткою шланга і проводів, що йдуть в ньому.

Однак у разі вібратора з гнучким валом кожна частина комплекту - двигун, гнучкий вал чи булава - у разі потреби (вихід з ладу/ зміна завдання) може замінюватися окремо.

Високочастотний глибинний вібратор легший за класичні аналоги, оскільки двигун його знаходиться у вібронаконечнику, а рукав являє собою лише звичайний шлан з пропущеними в ньому проводами. Цей глибинний вібратор:

  1. зручний у використанні;
  2. має більший робочий ресурс;
  3. може бути виготовлений практично з довжиною рукава (до 20м).

Однак у разі виходу обладнання з ладу заміні підлягає комплект повністю. Також за наявності на об'єкті завдань, що вимагають використання різних вібронаконечників, доведеться купити 2 глибинні вібратори, що з точки зору економії коштів не завжди зручно і виправдано.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 59)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ArtemIsakov - 03.09.22

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
Marqu1ss - 03.09.22

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.

аватар країна
grxsvl - 03.09.22

Шикарно, добавляю в закладки

аватар країна
acsreal - 03.09.22

Хм ... У кожного Абрама своя програма.

аватар країна
red_blue - 03.09.22

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
amigo161 - 03.09.22

поміняй назву домену

аватар країна
Shangri - 03.09.22

Я ось думаю, а де Ви матеріал взяли для вирішення описаної у статті, невже з голови?

аватар країна
patisska - 03.09.22

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
olegsok - 03.09.22

Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)

аватар країна
vemax58 - 03.09.22

Портал просто супер!

аватар країна
magnumm - 03.09.22

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
FuturumAurora - 03.09.22

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал

аватар країна
Azl002 - 03.09.22

Автор, а Вы в каком городе живете если не секрет?

аватар країна
gregk - 03.09.22

Велике спасибі, прикольно написано креативно

аватар країна
GeNuKoLoG - 03.09.22

Це просто бомба !!!

аватар країна
ILKINOID - 03.09.22

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
rixavie - 03.09.22

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
graysmith - 03.09.22

Мені сподобалося!