Плюси та мінуси масажного крісла

Плюси та мінуси масажного крісла

09.09.22 02:19 0 558

Масажне крісло – обладнання, що працює із застосуванням останніх досягнень у медицині та техніці. Результатом роботи є так званий роботизований масаж. Основне завдання масажного обладнання Casada – повторити та перевершити ефективність масажиста, і багато в чому це вдається.

Існує величезна різноманітність методик проведення процедури. Удосконалення техніки дозволяє більш точно реалізовувати ефект ручного масування завдяки спеціальним масажним механізмам.

Вартість обладнання не можна назвати доступною, але чи варте воно того? Наскільки корисний роботизований масаж, чи можна вважати його повноцінною альтернативою мануальному, які плюси та мінуси масажного крісла? Давайте розберемо все по порядку.

Призначення масажного крісла

Існує 3 основних типи апаратури:

  • для будинку;
  • для офісу;
  • вендінгові.

Незважаючи на суттєву розбіжність у пристрої та зовнішньому вигляді, мета будь-якої моделі полягає в масажі спини.

У чому різниця між видами? Офісні масажні крісла для співробітників та керівника використовуються безпосередньо на робочому місці. Ці моделі виглядають суворо і солідно, як оббивка використовують дорогі натуральні матеріали, але функціонал конструкції поступається іншим типам. Додатковими перевагами є простота, компактність, універсальність. Можна отримати масаж безпосередньо під час роботи.

Функціонал вендингових моделей значно ширший, як і список ділянок, що обробляються. Тут уже встановлені пристосування для впливу не тільки на спину, поперек та сідниці, а й стегна, ікри, плечі, шию. Арсенал режимів невеликий, але він включає найпопулярніші прийоми.

Робота вендінгового обладнання не потребує присутності обслуговуючого персоналу. Достатньо підключити крісло до мережі та налаштувати вартість за допомогою смартфона або спеціальної програми. Збереження грошей забезпечує купюроприймач, оснащений надійним захистом.

Асортимент крісел для будинку відрізняється великою різноманітністю. Тут є недорога продукція з невеликим набором функцій, а також дорогі моделі останнього покоління, що мають величезні можливості.

Таке обладнання використовується вдома, у зонах відпочинку підприємств, оздоровчих та реабілітаційних центрах, медичних закладах. Функціонал та доступний перелік технік залежать від конкретної моделі. Якщо говорити про новинки ринку, то вони мають комплексний вплив на організм, виконуючи масаж і пропонуючи режими для релаксації та відпочинку.

Види масажних механізмів та їх вплив на організм

Основними інструментами в апаратному масажі є:

  1. ролики;
  2. повітряно-компресійні подушки;
  3. електромотори для вібромасажу;
  4. нагрівальні елементи.

Система роликів рухається призначеною траєкторією, надаючи точковий вплив і реалізуючи техніки шведського масажу, шиацу. Основне призначення такої розминки полягає у знятті болю та спазму, розслабленні напружених м'язів.

Повітряно-компресійна дія знімає втому, прискорює обмін речовин та виводить шлаки з організму. У поєднанні з вібромасажем це дозволяє боротися із проблемою зайвої ваги. Повітряні подушки розслаблюють, що особливо корисно після важкого трудового дня чи фізичного навантаження.

Окремо варто поговорити про витяжку хребта, скручування та функції нульової гравітації. Ці процедури корисні під час лікування та реабілітації після травм хребта. Витяжка та режим нульової гравітації повністю знімають тиск із хребців при міжхребцевій грижі або протрузії, вивільняючи защемлені нерви.

Рекомендуємо звернути увагу на моделі, що підтримують локальну дію на певні ділянки. Це корисно у ситуаціях, коли загальний масаж протипоказаний.

Особливості розробки моделей

Створення будь-якого масажного крісла ведеться за участю медиків, ортопедів та професійних масажистів. Інженери намагаються втілити в життя їхні побажання та зауваження, підвищити ефективність та безпеку обладнання.

Розроблені масажні крісла проходять медичні випробування на виробничій базі та у незалежних лабораторіях. На підставі результатів видаються сертифікати, які демонструють відповідність розробки міжнародним стандартам.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 69)
Попередня новина: Каковы преимущества ...
Наступна новина: Caterpillar розширює ...

КОМЕНТАРІ