Кандидоз: причини,симптоми та лікування

Кандидоз: причини,симптоми та лікування

09.09.22 23:54 0 701

Кандидоз — захворювання, спричинене надмірною кількістю умовно-патогенних дріжджових грибів — кандид. Хвороба може виникнути в жінок і чоловіків будь-якого віку на тлі ослаблення імунної системи.

Залежно від різновиду грибка, патологія вражає ті чи інші органи: ротову порожнину, шлунково-кишковий тракт, сечостатеву та дихальну системи. Без своєчасного виявлення та належної терапії кандидоз може перейти у хронічну форму.

Для лікування призначають антимікотичні засоби в різних лікарських формах (розчини, спреї, гелі, аерозолі, свічки чи таблетки), вітамінно-мінеральні та фітокомплекси, наприклад ReproCandid.

 

Причини

У нормі в організмі людини міститься невелика кількість кандид. Унаслідок імунних порушень кількість грибів може збільшитися, що призводить до прояву симптомів захворювання. Крім погіршення імунітету, до причин кандидозу належать:

  • патології ендокринної системи;
  • порушення обміну речовин;
  • гормональні збої;
  • хронічні хвороби шлунка та кишечника;
  • шкідливі звички (алкогольна, нікотинова та наркотична залежності).

Спровокувати захворювання може також тривалий або неправильний прийом гормональних і антибактеріальних препаратів.

Симптоми

Залежно від виду кандидозу прояви хвороби мають свої відмінності. Проте є й загальні симптоми. Найпоширеніші з них це печіння, свербіж і больові відчуття в ураженій ділянці. Часто збільшуються лімфатичні вузли.

Для орального кандидозу, крім перерахованих симптомів, характерний неприємний присмак у роті, білий наліт на язиці та підвищена в’язкість слини. Генітальна форма захворювання проявляється рясними й густими сирнистими виділеннями білого кольору, набряклістю та гіперемією статевих органів.

Системний кандидоз може спричинити такі симптоми, як слабкість, біль у м’язах, підвищення температури тіла, порушення роботи шлунка (блювання, нудота). Ці прояви пов’язані з накопиченням в організмі продуктів життєдіяльності грибів, які спричиняють інтоксикацію.

Лікування

Для ефективного лікування, профілактики і зниження ризику рецидивів, крім протигрибкових засобів, додатково призначають вітаміни, мінерали та фітокомплекси. Завдяки натуральним компонентам фітокомплексу ReproCandid прийом добавки допомагає нормалізувати мікрофлору в організмі жінок і чоловіків. До складу фітокомплексу входять:

  • каприлова кислота;
  • трави;
  • пробіотики та пребіотики;
  • захисні й очищувальні речовини.

Офіційний дистриб’ютор Бейбістарт пропонує покупцям ReproCandid безпосередньо від виробника, гарантуючи при цьому справжність та високу якість продукції.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 64)

КОМЕНТАРІ