Користь цинку для організму людини

Користь цинку для організму людини

10.09.22 00:02 0 756

Цинк — це один із найважливіших мікроелементів, однаково необхідний дорослим і дітям. В організмі людини він сконцентрований у кістках (30%) та м’язах (60%). Дефіцит цього елемента в дитинстві може спричинити розвиток патологічних процесів і порушити нормальний розвиток організму.

Вплив на здоров’я

Цинк є ефективним імуностимулятором. Він значно зменшує тривалість застудних захворювань. Достатнє надходження цинку в зорові структури забезпечує правильне сприйняття сітківкою світлових стимулів і знижує ризик розвитку вікової макулодистрофії.

Офіційний дистриб’ютор ANTI AGING рекомендує вітамінно-мінеральний комплекс із цинком, який запобігає пошкодженню ДНК і таким чином знижує ризик розвитку раку.

Хронічна нестача цинку призводить до появи чи посилення неврологічних і психічних розладів (депресія та шизофренія), а також до нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера й Паркінсона.

Давно відома ключова роль цинку в синтезі тестостерону і сперматогенезі, з чого можна зробити висновок, що цей мікроелемент необхідний для чоловічого здоров’я. У деяких випадках у чоловіків з ідіопатичним безпліддям може відновитися репродуктивна функція завдяки споживанню необхідної кількості цинку.

Антибактеріальний ефект

У косметології цинк широко використовується завдяки таким властивостям:

  • протизапальна;
  • ранозагоювальна;
  • антибактеріальна.

Наприклад, для лікування вугрового висипу застосовують засоби, що містять солі цинку. Їхня ефективність залежить від розміру частинок солі: що вони менші, то сильніше пригнічують розмноження бактерій.

Сонцезахисні продукти, що містять цинк, сприяють зменшенню вираженості оксидантного стресу, який чинить на шкіру сонячне випромінювання. Водночас мікронізований оксид цинку досить ефективно поглинає та відбиває довгохвильове УФА-випромінювання, створюючи додатковий захист для шкіри.

Додавання солей цинку в зубну пасту й рідину для полоскання рота забезпечує захист жувальної поверхні зубів до 2–3 годин після нанесення. Протягом цього часу цинк значною мірою пригнічує поширення та розмноження бактерій, таким чином зменшуючи неприємний запах із рота.

Попри те, що цинк міститься в багатьох продуктах, його біологічна доступність обмежена. Щоб задовольнити потребу організму в добовій дозі мікроелемента, необхідно приймати спеціальний комплекс ЦинкоДиндотримуючись дозування та рекомендацій щодо прийому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 56)
Наступна новина: 7 основных преимуществ ...

КОМЕНТАРІ